Pretraži
Triumph Rocket 3 . Dvije rakete s 221 Nm potiska kreću s hrvatske obale; Svijet jedva čeka da slete!

Triumph Rocket 3 . Dvije rakete s 221 Nm potiska kreću s hrvatske obale; Svijet jedva čeka da slete!

Objavljeno: 01/08/2019 / Autor: Petar Bondek / © 2019 Triumph Motorcycles

Triumph Rocket 3 : Kad imaš na raspolaganju 71% više okretnog momenta od najbližeg rivala, onda znaš da voziš – Raketu!

Triumph Rocket 3

Da, čak je 40 kg lakši od prošle generacije, ima sasvim dovoljno snage, 2.500 ccm i stražnju gumu širine 240 mm. Naravno da je impresivan! I sjajno se ističe uz plavetnilo hrvatskog mora!

 

Triumph Rocket 3 ima sve – i više od toga!

Ovo britansko musclecruisersko čudovište ima TFT druge generacije s podesivim kutem gledanja i po prvi puta na motociklu – integrirani GoPro control sustav povezan s Bluetooth modulom! Da, sve slike i video snimke možete pogledati već na sljedećem odmorištu…do kojeg ste došli preciznom navigacijom. Da, ovo je pravi stroj za putovanja i nabijanje kompleksa frendovima…

 

Britanci znaju da moraju ponuditi nešto Something Completely Different , i to je upravo sama srž Rocketa 3!

 

Sve na ovoj agilnoj grdosiji je podređeno avanturizmu, pa i Triumph Shift Assist – quickshifter za više i niže brzine, što je pomalo u kontrastu s okretnim momentom s kojim možete voziti u četvrtoj brzini kroz cijelu zemlju. Rocketi imaju i USB port ispod sjedala za punjenje, grijane ručke, paljenje bez ključa, tempomat, Hill Hold Control za startove uzbrdo, LED rasvjetu, 4 moda vožnje (Road, Rain, Sport i Osobno konfiguriran) koji određuju brzinu reakcije gasa i kontrole trakcije…

Triumph Rocket 3

Sve ovo bi čovjek očekivao na limuzini vrhunske klase, a ne na sportski orijentiranom cruiseru – pogotovo Cornering ABS i kontrolu proklizavanja.

Rocket 3 nije Honda Monkey, te je amortizacija muscle roadstera ključna – no tu je Showa s podesivim prednjim i stražnjim amortizerom (piggyback straga). Sam motor je olakšan za 18 kg, a nudi 167 KS @ 6.000 o/min, što je za cruisera i više nego dovoljno!

Rocket 3 dolazi u dvije verzije – R i GT, a razlika je u tome što je R u principu serijska izvedba, a GT je obogaćen s malim pleksijem, nogarima smještenim više prema naprijed, nižim sjedalom te standardnim suvozačkim sjedalom i grijanim ručkama.

Pogledaj galeriju

Triumph Rocket 3

Povratak na vrhpointer
Zatvori X