Pretraži
Tri godine limarske Odiseje na trulom Range Roveru komprimirane u simpatičnom stop-motion videu

Tri godine limarske Odiseje na trulom Range Roveru komprimirane u simpatičnom stop-motion videu

Objavljeno: 30/08/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: Screenshot - SOUP . Classic Motoring/YouTube

George Karellas je izumiruća vrsta – sam svoj majstor, limar, električar i sve ono što mi ostali (nažalost nismo). Njegova serija videa o obnavljanju Range Rovera Vogue SE iz 1991. je limarska “Pepeljuga”!

Teško je kad si emotivno vezan uz neki automobil, koji u godinama u potpunosti ispunjava sve Tvoje zahtjeve i nemaš potrebe zamijeniti ga drugim/novijim. Kad svom automobilu nadjeneš ime/nadimak – gotov si, baš kao i tvoja veza/brak. No, ukoliko si stvarno spretan sa spajanjem i rezanjem lima….

 

Neil Young je 1979. bio u pravu – Hrđa stvarno NIKAD ne spava!

Da, vrijeme nosi svoje – uključujući i neozabilaznu -hrđu! Da, klasični, been there-done that trenutak kojeg smo svi doživili bar jednom od prvog guranja predivnog rozog papirića u frišku prozirnu futrolu. No, Georgeovog Rangea je hrđa napala agresivno, kao što to već preko stoljeća radi s HMS Titanicom!

Neki bi odustali, odveli starog limenog člana familije u prešu za metal i kupili nešto s više zdravog lima, ali ne i naš superheroj – on se bacio u trogodišnju limarsku Odiseju, koju možete pogledati u donjem videu.

 

Možda nekome to zvuči kao SF, ali uz zavidno znanje oko lima, elektroda i škara George LimoŠkaroruki je uz zavidnu preciznost replicirao sve dijelove koje je odnijela teta Korozija. Impresivno u svakom slučaju! Baš kao i samo lakiranje!

Filmić ima i humorističnu crtu – nakon tri godine sveobuhvatnih limarsko – reparatorskih radova na tehničkom je pao – zbog neispravne žaruljice žmigavca! No, tri minute kasnije…ostatak znate. Nema tužnog kraja u Pepeljugi…bar ne za nju samu!


 

Povratak na vrhpointer
Zatvori X