Pretraži
Treniranje strogoće? Splitskom Mad Max-u zaplijenili motor i prijetili zatvorom zbog 26 sekundi paljenja guma

Treniranje strogoće? Splitskom Mad Max-u zaplijenili motor i prijetili zatvorom zbog 26 sekundi paljenja guma

Objavljeno: 11/09/2020 / Autor: Tin / Foto: ADRI/Instagram

Splitskom Mad Max-u zaplijenili motor i prijetili zatvorom zbog paljenja guma – Adrian Petričević postao je poznat javnosti krajem prošle godine kada je objavio 25-minutni video vožnje na motociklu kroz Split, tijekom koje je napravio preko 80 prometnih prekršaja te „zaradio“ više od milijun kuna u kaznama. Tada je odslužio kaznu od mjesec dana zatvora i zaplijenjen mu je motocikl Suzuki GSX-R.

Kada je konačno pušten na slobodu, mladi Splićanin je nastavio s vlogovima na YouTubeu, ali je obećao da će se smiriti te radnje poput driftanja, paljenja guma i jurnjave ostaviti za trkaće staze ili barem za prostore u kojima ne dovodi nikoga u opasnost.

Sudeći prema njegovim daljnjim videouradcima i objavama na društvenim mrežama, obećanje se i relativno održalo. Paljenje guma i driftanje većinom je bilo na praznim parkinzima ili na događajima na kojima je to kontrolirano i dopušteno.


Adrian Petričević - Splitski Mad Max

Adrian Petričević - Splitski Mad Max

Adrian Petričević - Splitski Mad Max


Splitskom Mad Max-u zaplijenili motor i prijetili zatvorom zbog paljenja guma

No problem je što je mladić ostao zapamćen kao Splitski Mad Max pa mu mediji i splitska policija jednostavno prate svaki korak i kažnjavaju ga gdje stignu. Adrian je od spomenutog videa presložio svoj BMW Serije 6, kupio još jednu Seriju 3 E36 te je nedavno kupio i novi motocikl Suzuki GSX-R 1000.

Očekivano, upravo je tim motociklom privukao najviše pažnje jer su mnogi smatrali da će se kažnjiva djela iz poznatog videa ponoviti. No Adrian se odmah ogradio, rekao je da će njime isključivo juriti po stazama poput Grobnika te da će ga ponekad koristiti samo za laganu vožnju do trgovine ili grada.

Međutim, priča se prije nekoliko dana podosta promijenila kada je mladi Splićanin odlučio u vlastitome dvorištu zapaliti stare gume na novom Suzukiju. Naime, paljenje guma je trajalo manje od pola minute što je dovoljno da se cijela okolina zadimi, a mladić je potom pospremio Suzuki u garažu te otišao od kuće.S obzirom na to da je dim još uvijek izlazio iz garaže, njegova baka je pomislila da se nešto zapalilo te odmah pozvala vatrogasce i ušla u garažu. Vatrogasci su ubrzo došli, vidjeli da ništa ne gori, ali su primijetili da je Adrianovoj baki pozlilo od šoka pa su pozvali hitnu pomoć kako se ne bi onesvijestila.

Baka je naravno brzo “došla k sebi” jer je to bio samo šok, ali je mladić ponovno bio suočen s policijom i brojnim medijskim natpisima. Odmah su počele priče kako je paljenje guma trajalo i do nekoliko minuta, a Adrian je ponovno uhićen, novi motocikl mu je također oduzet te mu se od vodstva policije čak prijetilo i kaznom zatvora.

Reakcija javnosti je očekivano podijeljena. Dok ga mnogi sude zbog svakog postupka, mladi Splićanin je dobio i iznimno veliku podršku brojnih motociklista i ljubitelja automobila. Tako je samo na društvenim mrežama objavljeno minimalno 50-ak videouradaka u kojima vozači diljem Hrvatske pale gume Adrianu u čast.

Jasno je da Adrian nije „nevinašce“, ali postavlja se pitanje je li stvarno policija trebala toliko strogo reagirati. Paljenje guma se može smatrati ometanjem javnog reda i mira, ali kazna zatvora i oduzimanje imovine je vrlo moguće prestroga kazna za djelo koje nikoga nije ugrozilo.


Pogledaj galeriju


Splitskom Mad Max-u zaplijenili motor i prijetili zatvorom zbog paljenja guma

Povratak na vrhpointer
Zatvori X