Pretraži
Toyota razmatra prelazak na aluminij

Toyota razmatra prelazak na aluminij

Objavljeno: 13/05/2017 / Autor: Vozim HR / Foto: Toyota

Izvršni direktor Toyote za Sjevernu Ameriku otkrio je da japanski proizvođač automobila razmatra prelazak na lakše materijale kako bi zadovoljio sve strože standarde gospodarenja gorivom.

Naime, govoreći na eventu o Toyotinom širenju Centra za istraživanje i razvoj u York Townshipu, Jim Lentz je izjavio da je aluminij od velikog interesa za kompaniju.


Toyota

Foto: Toyota


“Moramo proučavati mnoge različite načine kako poboljšati potrošnju goriva. Tako da, očito, moramo sve više pronalaziti načine kako koristiti lagane materijale poput aluminija u budućoj proizvodnji”, objasnio je Lentz.

Toyotin potpredsjednik, zadužen za nabavu i inženjerstvo dobavljača, Robert Young, proširio je ovu zamisao rekavši da će stvaranje dijelova tijela od aluminija biti prilično jednostavno. S druge strane, izazov će predstavljati, kako je napomenuo, ugradnja laganog materijala u komponente buduće platforme.


Pogledaj galeriju

No povećanje upotrebe aluminija Toyotu će prilično koštati. Naime, mediji izvještavaju da američki predsjednik Donald Trump razmatra mogućnost dodavanja posebnih tarifa i drugih mjera na sav aluminij i čelik koji nije proizveden u SAD-u, što će uvelike povisiti njihovu cijenu.


Povratak na vrhpointer
Zatvori X