Pretraži
Touring je moćna riječ; pogotovo kad je se koristi u opisu nove BMW-ove Trojke!

Touring je moćna riječ; pogotovo kad je se koristi u opisu nove BMW-ove Trojke!

Objavljeno: 13/06/2019 / Autor: Petar Bondek / [email protected] AG

Novi BMW 3 karavan : Opet je elegantan, sportski i – veći. U odnosu na prošli Touring, novi je 76 mm duži uz 41 mm veći međuosovinski razmak.

Nije neka tajna da su Touring Trojke oduvijek bile mrvicu praktičnije izvedbe (nekad) najmanjeg BMW-a, no u današnje vrijeme automobili moraju ispunjavati znatno više zadaća. Da li je BMW opet dobro obavio svoju?

Pa, nije da su se ubili od posla pokušavajući napraviti mali odmak od već poznatih oblika Trojke. Klasično dodavanje bokova straga i povećanje prtljažnika nije baš opis svog obavljenog posla.

Pošto ovaj model kupuju ljudi kojima je važna praktičnost i prtljaga (a ne vide se u Volvu) – tu je prtljažnik obujma 500 l – pet litara više nego na prethodnom modelu. Bitnije je da sa svim uspravnim sjedalima sada nudi 32 l više, a još bolje – kada se sruše stražnja sjedala kapacitet raste na odličnih 1.510 l – uz stisak tipke! Ipak je to BMW!

 

Hey, BMW Joe…

Raznovrsnost garantiraju tri benzinca i tri dizelaša  – najsnažniji u ponudi je M340i xDrive Touring s rednim šestcilindrašem sposobnim za 275 kW/374 KS i serijskim M Sport diferencijalom. Raznovrsni su i paketi u ponudi – Advantage, Sport Line, Luxury Line i M Sport.

Iznutra je Touring dobio nove trimove i novi dizajn upravljača, a na listi opcija su i panoramski krov, trozonska automatska klima, Harman Kardon Surround Sound System, ambijentalno osvjetljenje, bežično punjenje i akustično staklo. Operating System 7.0 s Intelligent Personal Assistant-om odgovaraju na većinu postavljenih pitanja koja počinju s “Hey BMW”, pa s ovim Touringom nikad nije dosadno…

 

Pogledaj galeriju

Novi BMW 3 karavan

Povratak na vrhpointer
Zatvori X