Pretraži
Tko može odoljeti fino posloženom hatchbacku? Pogotovo ako znate da ABT-ov Audi RS3 isporučuje 470 jedinica čiste hatchback energije!

Tko može odoljeti fino posloženom hatchbacku? Pogotovo ako znate da ABT-ov Audi RS3 isporučuje 470 jedinica čiste hatchback energije!

Objavljeno: 12/07/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: ABT Sportsline

ABT Audi RS3

ABT Audi RS3 : Navodno vukodlaci dobivaju moždane udare od samog pogleda na sliku srebrnih ABT Audija. Tako elegantni, a tako brzi…

ABT Audi RS3 : Power to the People!

Izuzetak nije ni novi ABT AUDI RS3, za one koje vole svoje svakodnevne jurilice ipak malo personalizirati, no ne u toj mjeri da previše iskaču. Tu ABT briljira – njihov Power S performance package je najbolje od oba svijeta – RS3 još uvijek unutar svoje zone komfora, ali sa 70 KS više.

Narastao je i okretni moment – sa 480 na 540 Nm, a tako i maksimalna brzina, s uobičajenih 250 na 285 km/h. Nije loše za kompaktnog Audija? Priča postaje još interesantnija kad se aktivira dvočlana bitnica haubica promjera 102 mm. Zvuči sjajno, ako ne i bolje od toga!

ABT Audi RS3

Ovo je ipak razumnija odluka od crvene opcije opisane filmićem niže, i zapravo tako i izgleda – kao da je baš takva skinuta s Audijeve proizvodne trake.

ABT Audi RS3

Priča je počela prije 20 g. s Audijem S3, koji je tada razvijao impresivnih 154 kW/210 KS. Znate što? Radi se o stvarno brzom automobilu čak i po današnjim standardima, pa što onda nude nove RS uzdanice? Znatno više kilograma i znatno više konjskih snaga koji guraju navedene kilograme! Svi proizvođači automobila se busaju u prsa sa strašnim konjažama, no nijedan od njih nije uspio u onom najbitnijem – osjetnom smanjenju kilaže.

 

Zato danas imamo kompakte koji imaju težinu limuzina iz 1990-ih i konjaže superautomobila iz 1980-ih

Napredak? Ima i preciznijih riječi za tu pojavu…

Pogledaj galeriju

ABT Audi RS3

Povratak na vrhpointer
Zatvori X