Pretraži
THE DOMINATOR – najluđi BMW R1250GS kojeg ćete ikada vidjeti

THE DOMINATOR – najluđi BMW R1250GS kojeg ćete ikada vidjeti

Objavljeno: 19/03/2020 / Autor: Petar Bondek / Photo: @paul_vanml

THE DOMINATOR BMW R1250GS – Nosi KTM-ove boje i Hondino ime, ali još je nevjerojatnija činjenica da je samo srce ove nesvakidašnje kreacije ni manje ni više nego legendarni BMW R1250GS!


Predivni aluminijski “dekli”, DNA filteri i sve češće spominjani Rotobox Bullet karbonci su samo neki od vizualnih poslastica! Copyright: @paul_vanml


Teško ćete pronaći specifičnijeg BMW-a, jer ovdje se radi o zajedničkom projektu Ironwood Custom Motorcyclesa, nizozemskog BMW Motorrada i TW Steela, renomiranog proizvođača satova.

 

THE DOMINATOR BMW R1250GS  – Unikatni stretfighter s unikatnim satom!


Fantastična kombinacija materijala, oblika i boja na jednom GS-u – vjerojatno jedinom s karbonskim detaljima i unikatnim satom!Copyright: @paul_vanml


Ideja je bila udružiti DeLoreana, Teslin Cybertruck, Bladerunnera i Trona, i to sve objediniti na bazi BMW-ovog GS-a! U usporedbi s tim planom i Reaganovi “Ratovi zvijezda” iz 1983. zvuče kao neambiciozno baljezganje ostarjelog hollywoodskog glumca iz westerna B produkcije. No, Dominator je stvaran – i apsolutno dominira!

  

GS je nakon dizajnerske intervencije postao streetfighter. Radikalna pretvorba u svakom slučaju, ali nitko ne bi rekao da to nije originalna GS-ova namjena! Originalne cijevi prednje vilice su zamijenjene unikatnim CeraCarbonovim, uz TFX amortizer sprijeda i straga – s candy plavom oprugom! Što se posebnih dijelova tiče moramo naglasiti predivne Rotobox Bullet kotače od kovanog slovenskog karbona, par sitnica s R1250RS-a, S1000RR-a, RnineT-a, Magurine kočnice i fantastičan lakirerski rad Jaccoa Reniersa iz Royal Kustom Worksa i tapecirung Jeroena Bouwmeestear (Silvermachine).


Da li Vam je sada jasno otkuda naziv DOMINATOR? Copyright: @paul_vanml


Premješten je TFT zaslon skupa s bravom, znatno južnije nego na originalu! Dominator je toliko poseban da uz njega dolazi i unikatni TW Steel sat!

 

Teško je zamisliti posebnijeg izazivača na fightove između dva semafora, što znači da su nizozemski majstori sjajno obavili posao!Pogledaj galeriju

THE DOMINATOR BMW R1250GS

Povratak na vrhpointer
Zatvori X