Pretraži
Teslin električni kamion zvan Semi privlači kupce brže nego li Elon Musk kritičare

Teslin električni kamion zvan Semi privlači kupce brže nego li Elon Musk kritičare

Objavljeno: 20/11/2018 / Autor: Mihael / Foto: Tesla

Poznato nam je od prošle godine koliko će koštati Teslini električni šleperi, ovisno o dometu i opremi kamiona. Standardni modeli sa dometom od oko 500km i 800km, košta će 150,000 odnosno 180,000 američkih dolara. Posebna limitirana serija namjienjena najvjernijim Teslinim kupcima, koštat će 200,000 dolara po kamionu.

Nedavnom objavom izvještaja o održivosti razvoja, tvrtka Albertsons Companies, kao jedna od najvećih trgovaca hranom i lijekovima u Sjedinjenim Američkim Državama otkrila je novi posao koji je zasigurno uvelike obradovao Elona Muska i investitore.

Naime, Albertsons je za svoju flotu šlepera za područje južne Kalifornije naručila 10 električnih kamiona marke Tela Semi. Na području čitavog SAD-a, tvrtka Albertsons raspolaže flotom od čak 1400 kamiona.


Tesla Semi

Tesla Semi

Tesla Semi


Teslin Semi šleper možemo očekivati na tržištu 2019. godine, iako se radi o najavi još od prošle godine, no s obzirom da službeni rokovi još nisu mijenjani od strane Tesle, nemamo razloga sumnjati u njihove prvotne najave.

Do dolaska Teslinog Semija na tržište, možemo očekivati još značajne napretke u performansama, osobito na polju dometa koji će po riječima Elona Muska u proizvodnoj verziji biti vrlo blizu magične brojke od 1000 kilometara.

Zahvaljujući brojnim testiranjima, Tesla konstantno uči kako i gdje unaprijediti soj šleper a sve u svrhu bolje efikasnosti i zadovoljstva kupaca. Upravo s tom svrhom je ne tako davno Teslin Semi viđan u nekoliko gradova širom SAD-a kojom prilikom je Musk rekao da je Semi prešao Ameriku uz mrežu Superpunjača i produžnog kabela.

Tada smo ipak saznali da ta vožnja šleperom kroz nekoliko saveznih država nije bila isključivo sa svrhom testiranja, već je bio svojevrstan lov na potencijalne kupce koji se trebaju pozdraviti sa onom frazom „na benzin se vozi, na dizel ore a na struju kuha“ jer čini se da Teslin Semi na struju vozi nezaustavljivo!Tesla Semi

Povratak na vrhpointer
Zatvori X