Pretraži
Tesla Roadster pokorit će svijet tzv. hiperautomobila! Tako barem misli Elon Musk i ekipa. Opet…

Tesla Roadster pokorit će svijet tzv. hiperautomobila! Tako barem misli Elon Musk i ekipa. Opet…

Objavljeno: 07/11/2018 / Autor: Mihael / Foto: NetCarShow.com

Postoje superautomobili, onda postoje hiperautomobili a nakon svih njih dolazi Tesla Roadster, zadnja riječ među cestovnim jurilicama 21. stoljeća. No hoće li stvari biti tako jednostrane, to ćemo tek vidjeti jer pretendenata na titulu najbržeg, najboljeg i najskupljeg je i više nego dovoljno.

Po riječima kontroverznog Muska, neophodno je (prvenstveno za njegov ego) da električni sportski automobil nadjača svu svoju benzinsku konkurenciju, jer kakvu bi poruku poslali ljudima ako bi stara tehnologija u bilo kojem aspektu bila bolja od nove tehnologije.

„Imamo novu generaciju Roadstera, koji će biti najbrži automobil u svakom pogledu. Najbrže ubrzanje, najveća maksimalna brzina, najbolja upravljivost.“ – to su samo neki od ciljeva koje si je Musk zadao kako bi predstavio budućeg Teslu Roadstera kao auto svih auta.


Tesla Roadster najbrži

Tesla Roadster najbrži

Tesla Roadster najbrži


Možemo reći da se Musk jako trudi gurnuti Teslu preko reda, odnosno nadjačati karizmu i nasljednu popularnost koju sa sobom nose benzinski automobili, pogotovo oni sa predznakom super ili hiper.

Dakako, Tesla nije jedini proizvođač električnih super, odnosno hiperautomobila. Naš Rimac vrlo intenzivno i uspješno radi na elektrifikaciji najelitnije klase automobila. Sa novim modelom, C Two Rimac izravno konkurira Teslinom Roadsteru u svakom smislu. Rimac je već i sa prvim modelom, Concept One digao veliku prašinu u svijetu hiperautomobila.

Pored Rimca i Tesle, i drugi, nazovimo, tradicionalni proizvođači automobila prepoznaju vriejdnost, perspektivnost i činjenične prednosti koje donosi strujni pogon. McLaren je priznaje da će električni pogon uskoro igrati veliku ulogu u svijetu superautomobila.

Po predstavljanju novog Tesla Roadstera, Musk je otkrio da će imati set akumulatorskih baterija od 200 kWh te da će do 100 km/h ubrzavati za oko 2 sekunde, četvrt milje preći za impresivnih 8.9 sekundi dok će mu maksimalna brzina biti navodno više od 402 km/h. U Tesli su uvjereni da će završna prodajna izvedba Roadstera čak i nadmašiti ove brojke.


Pogledaj galeriju


Tesla Roadster najbrži

Povratak na vrhpointer
Zatvori X