Pretraži
Tesla Pickup stiže kroz dva do tri mjeseca – tako tvrdi Elon Musk

Tesla Pickup stiže kroz dva do tri mjeseca – tako tvrdi Elon Musk

Objavljeno: 01/08/2019 / Autor: Mihael / Foto: Emre Husmen

Tesla je do sada u javnost pustila jako malo podataka o tome kakav bi zapravo trebao biti nadolazeći Pickup kojeg svi ljubitelji kalifornijske marke željno iščekuju. Posljednja novost vezano za intrigantni Pickup došla je od Elona Muska koji je u javnost pustio informaciju da će Pickup biti predstavljen za dva do tri mjeseca.

Vrag je u detalju, pa tako Tesla ne želi ništa ostaviti do pola završeno. Na rasporedu su završna obrada i peglanje svih nesavršenosti koje novi model sa sobom neminovno donosi. Vjerujemo da Tesla treba posegnuti u dubine svoje tehnološke inovativnosti koje im u pravilu ne nedostaje kako bi ispunili najave Elona Muska.

Navodno bismo trebali očekivati da Teslin Pickup bude imao vozne karakteristike Porschea 911 uz tegleći kapacitet iza kojeg će se moći sakriti i moćni Fordov F150. To dvoje spojeno, zvuči doista nevjerojatno, ali ne bi bio prvi put da nas Tesla iznenadi sa svojim specifikacijama i performansama.


Tesla Pickup stiže uskoro

Tesla Pickup stiže uskoro

Tesla Pickup stiže uskoro


Dobro, ne možemo očekivati da će gorostasni Pickup držati zavoje poput sportskog i okretnog Elfera ali čak i da mu bude ravnopravan na pravocrtnom ubrzanju, bilo bi hvale vrijedno. U prijevodu to bi značilo da bi Teslin kamionet trebao dostizati brzinu od 100 km/h za otprilike 4 sekunde.

Dok svi pričaju o Fordu kao glavnom konkuretnu Tesli, dosta nas zaboravlja na Riviana R1T pickup koji bi na tržište trebao doći uz cijenu od 69,000 dolara. S druge strane Tesla se „reklamira“ sa cijenom od 49,000 dolara ili čak i manje, kako je jednom prigodom najavio Musk. Ipak, ne treba sve adute staviti na cijenu kao jedini odlučujući faktor jer Rivian ima klasičniji pickup dizajn što bi mogla biti velika prednost za pretežito tradicionalno orijentirano tržište.


Pogledaj galeriju


Tesla Pickup stiže uskoro

Povratak na vrhpointer
Zatvori X