Pretraži
Tesla Pickup bi navodno trebao koštati 49,000 dolara i biti bolji od konkurencije

Tesla Pickup bi navodno trebao koštati 49,000 dolara i biti bolji od konkurencije

Objavljeno: 05/06/2019 / Autor: Mihael / Foto: Emre Husmen

Revolucionarne ideje još jednom sijevaju iz beskonačnog uma Elona Muska. Na red su došli sve popularniji pickupovi koji svoje mjesto u garažama vlasnika sve češće pronalaze i izvan matične im domovine, Sjedinjenih Američkih Država.

Najnovija izjava Muska kojom je po tko zna koji put zaintrigirao medije ide otprilike ovako – „Trebali biste moći kupiti doista izvrstan pickup za 49,000 dolara ili čak i manje.“

Ostvare li se ove riječi prvog čovjeka Tesle, možemo doista očekivati manju revoluciju u segmentu pickupova koji svojom praktičnoću osvajaju srca sve većeg broja ljudi. Musk već duži niz godina izlazi u javnost sa izjavama o revolucionarnom pickupu koji bi trebao uzdrmati tržište a uz to ponuditi i zavidne performanse.

Domet Teslinog pickupa bi trebao biti između 600 i 800 kilometara s jednim punjenjem a trebao bi ponuditi i dosad neviđene dimenzije vozila.

Nagađa se o putničkoj kabini koja bi trebala moći primiti čak šest odraslih osoba.


Tesla pickup se vraća

Tesla pickup se vraća

Tesla pickup se vraća


Najbolji dio priče tek slijedi, a to je da bi Teslin pickup trebao biti bolji pickup nego li najprodavanije vozilo u SAD-u, Fordov F-150 pickup a istovremeno bi trebao imati bolje vozne karakteristike nego li kultni sportaš kao što je to 911 Carrera.

To je barem čežnja za kojom Musk i ekipa idu, a koliko će biti uspješni, pokazat će najbolje vrijeme i tržište.

Ne znamo kako je Musk zamislio da njegov pickup bude na vozačkoj razini zajedno sa Porscheovom legendom, jer ako mu se i sve zvijezde poslože, ono što je realno nemoguće jest da taj pickup ima i približno jednaku masu kao Elfer.

Već i vrapci na grani znaju da su svi Teslini automobili teži od konkurencije zbog pozamašnog seta akumulatorskih baterija iz kojih crpe energiju. Želite li nastaviti maštati zajedno sa Muskom ili sjesti u najnoviji Fordov Raptor pickup, odlučite sami.


Pogledaj galeriju


Tesla pickup se vraća

Povratak na vrhpointer
Zatvori X