Pretraži
TESLA na Nordschleife testira Model S PLAID, Nico Rosberg čeka pozivnicu za rušenje Taycanovog rekorda!

TESLA na Nordschleife testira Model S PLAID, Nico Rosberg čeka pozivnicu za rušenje Taycanovog rekorda!

Objavljeno: 16/09/2019 / Autor: Petar Bondek / Tesla provocira u Porscheovom dvorištu!

Foto: Newspress, screenshot

Problem je isti od Koreje preko Japana do Njemačke i Detroita – svi proizvođači su u zaostatku za Teslom, a moraju investirati u nova električna vozila i pritom njihovu proizvodnju – da bi nakraju mogli računati na neki profit.

Električna kolica Elona Muska su daleko od savršenstva, no to se može reći za svaki automobil proizveden od 1885. na ovamo.

 

Elon nikad ne spava

Elon i novac nikad ne spavaju, pa je nakon poprilično neuvjerljivog izazova u obliku (superpreskupog) Porschea Taycana Tesla u fazi testiranja novog pogonskog sklopa koji bi se trebao naći u prodaji slijedeće godine.

To neće biti modifikacija Model S Performancea, nego potpuno novi sklop s tri elektromotora – koji će biti moguće naručiti na Modelu S, Modelu X i Roadsteru, ali ne i na Modelu 3 i Y.

 

Sam naziv PLAID dolazi iz istog izvora kao i LUDACRIS – iz SF parodije “SPACEBALLS” iz 1987. Sjećate se Nicka Moranisa kao Lorda Dark Helmeta i Johna Candyja kao Barfa? 

Za zagrijavanje je PLAID skinuo Jaguarov (Project 8) rekord na Laguna Seci (1:36.555 min.), a najzanimljivije od svega ovih dana juri po Nordschleife, zajedno sa svojom metom – Taycanom koji je u fazi završnih testova, te čitavom flotom prototipova iz Stuttgarta i  Münchena. Brojke? Plaid će vjerojatno imati oko 800 KS i 1.100 Nm, jer je Musk najavio veće brojke od Taycanovih. Testna mazga je naoružana karbonsko-keramičkim kočnicama, sportskijim ovjesom i brojnim poboljšanjima, s naglaskom na performansama. Elonu se stvarno ne žuri, jer je ionako dva koraka ispred konkurencije…

Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X