Pretraži
Tesla Model Y je novi kompaktni SUV koji poteže do 100 km/h za 3.5 sekunde!

Tesla Model Y je novi kompaktni SUV koji poteže do 100 km/h za 3.5 sekunde!

Objavljeno: 25/03/2020 / Autor: Mihael /

Tesla Model Y – Teslini fanovi i kupci napokon su počeli dobivati svoje nove automobile, Model Y crossover SUV je ono što se trenutno najviše iščekivalo u Teslinom svijetu struje i napucanih performansi. Kako su sretnim vlasnicima počele stizati omiljene im nove igračke, tako je počeo i val testova svega onoga što Tesla službeno tvrdi.

S obzirom da je u pitanju Tesla, prvo pitanje koje se nameće i na koje se treba provjeriti odgovor jest kakvo je zapravo ubrzanje to električnog vragolana? Prema službenim podacima, Model Y Performance do 100 km/h stiže za munjevitih 3.5 sekundi, vrijednosti do nedavno rezervirane isključivo za superautomobile. Danas to možete postići u jajolikom crossoveru nespretnog izgleda.

  

Tako je jedan novopečeni vlasnik Tesle Model Y nedavno testirao svoj novi automobil. Rezultati su bili iznenađujuće dobri, dapače odlični. Umjesto službeno deklariranih 3.5 sekundi, njegov automobil je potegnuo do 100 km/h za samo 3.3 sekunde. Reći ćete besmislena razlika od 0.2 sekudne, zar ne? Možda, ali kada dođemo do automobila koji ubrzavaju za 3 ili 4 sekudne do 100 km/h, tada svaka desetinka radi veliku razliku.


Tesla Model Y ubrzanje

Tesla Model Y ubrzanje


 

Tesla Model Y

Nakon tri provedena testa ubrzanja, vlasnik Modela Y je došao do brojke od 3.376 sekundi do 100 km/h. SUV-ovi slične veličine i klase, poput Mercedesovog GLC300 do 100 km/h stižu za 6.1 sekundu. Sada vam je vjerojatno jasnije zašto svi toliko veličaju Teslino pravocrtno ubrzanje.

Pravocrtno ubrzanje nije jedina disciplina u kojoj Tesla može ponuditi i više nego konkurentan automobil. Tu je još i domet koji je kod Tesle Model Y Performance podignut sa 450 kilometara na 507 kilometara. Jednako toliko može prevaliti i dugoprugaška verzija Modela Y.


Pogledaj galeriju


Tesla Model Y ubrzanje

Povratak na vrhpointer
Zatvori X