Pretraži
Tesla Model S Plaid – sezonu na Ringu zatvara sa 7:13 minuta. Bit će vatreno nagodinu!

Tesla Model S Plaid – sezonu na Ringu zatvara sa 7:13 minuta. Bit će vatreno nagodinu!

Objavljeno: 12/11/2019 / Autor: Mihael / Foto: autoevolution.com

Tesla je donedavno neprekidno vrtio, vozio i podešavao svoja dva primjerka Modela S na Nordschleifeu. Nije to bio bilo kakav Model S, nego njegova Plaid verzija koja mu omogućuje zavidne superautomobilske performanse. Imali smo prilike na Ringu gledati crveni i plavi Model S Plaid. Potonji je uspio ostvariti fantastično vrijeme od 7 minuta i 13 sekundi za jedan leteći krug.

U pokušaju da popravi svoje vrijeme, plavi Model S Plaid je samo potvrdio vrijeme od 7:13 čime je i zaključena ovogodišnja sezona testiranja na legendarnoj njemačkoj stazi. Oba Teslina testna automobila tijekom posljednjih mjeseci su proživjela brojne transformacije, oku najviše vidljive na području aerodinamike. Bilo je tu ogromnih GT3 spojlera, predimenzioniranih stražnjih difuzora a ne sumnjamo da su se Muskovi inženjeri zabavljali i sa uštimavanjem pogonskog sustava i baterija.Rekordna vremena Model S Plaid je postigao u rukama dugogodišnjeg vozača i veterana sa Nordschleifea, Thomasa Mutscha. Vremena je uspio postići u vrijeme ekskluzivne zakupljenosti staze kada na nije bilo drugih automobila koji bi mogli omesti savršeni krug.


Tesla Model S Nordschleife

Tesla Model S Nordschleife

Tesla Model S Nordschleife


Oba kruga sa vremenom od 7:13 su postignuta pomoću aeropaketa nalik onome kakve kosriste u NASCAR-u. To znači minimalan otpor zraka za što lakše postizanje velikih brzina. Teslin pogon na sve kotače vrlo vjerojatno se pokazao i više nego dovoljnim za optimalan prijenos snage na cestu. Tu su nedvojbeno pomogle i Goodyear Eagle F1 Supersport RS gume koje za sada još nisu dostupne na slobodnom tržištu.

Tesla ova vremena lovi u tzv. neslužbenom izdanju jer nigdje nisu službeno objavili da pokušavaju postaviti rekord. Naravno, kao i u svemu, glavni kandidat i konkurent Tesli je Porsche Taycan koji za sada u svojoj najsnažnijoj izvedbi, Turbo S, nije postavio vrijeme na Ringu. Nekako ne sumnjamo da će Porsche u pravom trenutku pokazati što njegov Taycan može jer podsjetimo, dva ključna rekorda na Ringu drži upravo VAG grupacija čiji je član i Porsche.


Pogledaj galeriju


Tesla Model S Nordschleife

Povratak na vrhpointer
Zatvori X