Pretraži
Tesla Model 3 postala je prvi potpuno električni taksi u New Yorku

Tesla Model 3 postala je prvi potpuno električni taksi u New Yorku

Objavljeno: 01/11/2019 / Autor: Mihael /

Tesla Model 3 je postala prvi potpuno električni automobil kojem je odobreno korištenje u svrhe poznatih žutih taksija iz New Yorka. Teslini automobili već su ranije bili vrlo popularni kao taksi vozila, prvenstveno u Nizozemskoj koja je još 2017. godine počela koristiti Teslu kao taksi vozilo.

Najveća flota taksija sa Teslama nalazi se za sada u Amsterdamu, gdje raspolažua sa 100 komada Tesli za prijevoz putnika. Prošle godine su Nizozemci obnovili svoj ugovor s Teslom pa su u vozni park ubacili SUV Model X. Kompaktni Model 3 tek sada počinje privlačiti taksi službe širom svijeta.

Istina je da električni taksiji nisu ništa novo kada je New York u pitanju. Tamo su još prije više od 100 godina koristili električne taksije. U tom razdoblju oni su ostali u funkciji sve do pojave benzinskih taksija. Električni taksiji kao takvi su krajem 19. stoljeća smatrani lošijom tehnologijom nego li je su to bili benzinci.


Tesla taksi New Yrok

Tesla taksi New Yrok

Tesla taksi New Yrok


Zahvaljujući prednosti koju i dan danas imaju pred električnim automobilima, poput dometa i fleksibilnosti pojava konkurentskih kompanija sa voznim parkom benzinaca tada je već odredila put motoriziranim cestovnim vozilima sve do današjih dana.Korištenje električnih automobila u svrhe taksiranja i dijeljenja automobila spada u kategoriju fenomena koji se nekontrolirano širi svijetom. Tvrtka u Dubaiju ima svoju flotu električnih automobila koja se sastoji isključivo od Teslina dva najveća modela, limuzinskog Modela S i SUV-a Model X.

Problemi sa punjenjem ne bi trebali postojati u New Yorku jer širom cijelog grada ima 11 Teslinih Superchargera, a da ne govorimo o slobodno razvijenoj mreži univerzalnih punjača. Nezgodno je samo to što postoji Teslina zabrana da komercijalna ne smiju koristiti Superhargere mogla bi se lako zamijeniti nekom drugom abecedom.


Pogledaj galeriju


Tesla taksi New York

Povratak na vrhpointer
Zatvori X