Pretraži
Tesla Cybertruck popularniji od Modela 3. Ima već preko 500,000 uplaćenih prednarudžbi

Tesla Cybertruck popularniji od Modela 3. Ima već preko 500,000 uplaćenih prednarudžbi

Objavljeno: 23/02/2020 / Autor: Mihael / Foto: Tesla

Tesla Cybertruck prednarudžbe – Ove brojke nisu službene, radi se o djelomičnim špekulacijama od strane korisnika i pobornika Tesle. Procjenjena brojka od oko pola milijuna narudžbi dolazi od analize ukupnog broja rezervacija. Prema tim procjenama od 18. veljače broj rezervacija je toliko visok da se može govoriti o brojci od 532,048 narudžbe. Već u prvih nekoliko dana od predstavljanja Teslinog Cybertrucka, Elon Musk se hvalio sa 250,000 narudžbi.

Podijelimo li ukupni broj narudžbi od predstavljanja pa sve do danas, možemo doći do brojke od oko 3,300 narudžbi dnevno što je uistinu fascinantna brojka. Cybertruck je privukao pažnju javnosti na više razina. Interes nisu pokazali samo ozbiljni kupci već i brojni drugi koji su na razne načine pokazali svoje odobravanje ili pak negodovanje oko kontorverznog električnog pickupa.

  

Usporedbe radi, Tesla Model 3 je postigao slične brojke kao i Cybertruck ali za to mu je trebalo gotovo 16 mjeseci od predstavljanja u travnju 2016. godine. Cijena rezervacije za Model 3 bila je 1,000 dolara dok za Cybertruck treba uplatiti samo 100 dolara. Potez Tesle u tom slučaju možemo okarakterizirai i kao populistički jer vozilo koje će u konačnici biti skuplje može se rezervirati po 10 puta nižoj cijeni. 

Tesla Cybertruck prednarudžbe

To je ujedno i savršen scenarij za otkazivanje velikog broja rezervacija od strane onih koji samo žele biti dio statistike a zapravo nemaju ozbiljnu namjeru ili dovoljno novaca za kupnju električnog pickupa. Proizvodnja i prodaja Cybertrucka mogla bi biti izuzetno problematična jer vozilo koje je Elon Musk predstavio 21. studenog 2019. godine, niti sama Tesla ne zna kako će pretvoriti u serijski model za cestu.

Problemi su razni a prije svega se odnose na sigurnosne aspekte uglastog Cybertrucka. Možemo biti sasvim sigurni da će proizvodna verzija Cybertrucka biti vidno drugačija odo onoga što nam je Elon Musk populistički demonstrirao  u Kaliforniji krajem prošle godine. Međutim, već smo svjedočili raznim kotroverzama iz Tesle pa nas tako ne treba iznenaditi kada dođe do još jedne. Ako za igok onda za Teslu vrijedi ona – „i loša reklama je dobra reklama“.


Pogledaj galeriju


Tesla Cybertruck prednarudžbe

Povratak na vrhpointer
Zatvori X