Pretraži
Tesla Cybertruck bilježi ogromni interes. Za sada su prikupili već 622,000 prednarudžbi

Tesla Cybertruck bilježi ogromni interes. Za sada su prikupili već 622,000 prednarudžbi

Objavljeno: 07/04/2020 / Autor: Mihael / Foto: Tesla

Tesla Cybertruck 622,000 rezervacija – Tesla Cybertruck izazvao je veliko zanimanje javnosti kada je predstavljen u studenom prošle godine. Neki su čekali i napokon dočekali materijalizaciju dugo najavljivanog električnog pickupa iz Tesle, drugi su pak samo ostali šokirani tim čudnovatim futurističkim vozilom. Odmah je došlo i do kontroverze na samom predstavljanju pa se digla prašina i o tome se pisalo, pričalo i komentiralo duže vrijeme.

Već nekoliko dana nakon predstavljanja Cybertrucka, prvi čovjek Tesle, Elon Musk je izašao u javnost sa informacijom da su već tada zaprimili oko 250,000 rezervacija za svoj novi pickup. Možemo tu razgovarati o možebitnim dvostrukim rezervacijama i sličnim tehnikalijama ali brojka je svejedno impresivna.

  

Prodaja i kupnja Cybertrucka je još uvijek stvar budućnosti, ali ovako velik broj prednarudžni ako ništa drugo onda govori o ogromnom interesu ljudi za Teslino vozilo. Važno je istaknuti da prednarudžba formalno malo znači jer se radi o pologu od svega 100 američkih dolara.


Tesla Cybertruck 622,000 rezervacija

Tesla Cybertruck 622,000 rezervacija

Tesla Cybertruck 622,000 rezervacija


 

Tesla Cybertruck 622,000 rezervacija

Trenutna brojka prednarudžbi s kojom se barata, iako je neslužbena, govori o iznimnom interesu za Cybertruck. Cybertruck Owners Club je internetska grupa koja okuplja zainteresirane i buduće vlasnike Cybertrucka. Oni su kroz svoje istraživanje i ankete došli do brojke od 622,000 rezervacija.

Moramo reći da se ovdje radi o vrlo optimističnim ciframa međutim, tvrdnje Elona Muska podupiru ove procjene. On je u svojim izjava ustvrdio da je potražnja za Cybertruckom višestruko veća od onoga što bi oni mogli proizvesti u sljedećih nekoliko godina. Najveća prepreka u većoj proizvodnji električnih automobila jesu baterije čija proizvodnja je relativno ograničena potrebnim sirovinama.

Uzmu li se prikupljeni podaci nadalje u obzir, postojeće prednarudžbe najvećim dijelom se odnose na snažnije verzije Cybertrucka sa dva i tri elektromotora. To opet ide u prilog Tesli koja u početku i planira ići sa skupljim i snažnijim verzijama Cybertrucka. Sličnu praksu ima i sa kompaktnim Modelom 3 čiju najpovoljniju varijantu još nismo dočekali.


Pogledaj galeriju


Tesla Cybertruck 622,000 rezervacija

Povratak na vrhpointer
Zatvori X