Pretraži
Svježe operirani HRC duo Márquez /Lorenzo u društvu Doohana i Crivilléa na prezentaciji Repsol Honde!

Svježe operirani HRC duo Márquez /Lorenzo u društvu Doohana i Crivilléa na prezentaciji Repsol Honde!

Objavljeno: 23/01/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: Honda Racing Corporation


Friško s operacije karpalne kosti, koju mu je btw. prouzročio novi bestie u identičnim Repsol bojama, Jorge Lorenzo je danas pokušao navući korporativni osmjeh na 25. godišnjici suradnje Repsola i Honde. Navedena kost načeta na MotorLand Aragonu u prvom krugu, (kad je Márquez odlučio odgoditi kočenje na neko vrijeme u prvom zavoju) je nanovo oštećena ovotjednim padom Lorenza na privatnom treningu.

RC213V za 2019. izgleda manje – više isto kao i prošle godine, a da napetost bude što više razvodnjena inteligentni ljudi Honde i Repsola su odlučili na prezentaciji uključiti i dva bivša HRC Repsol prvaka u elitnoj klasi – Micka Doohana i Àlex Crivilléa, dvojac koji bi imao što reći o napetostima unutar Repsol Honde; sjetimo se samo Jereza 1996. i kako je to završilo!OK, za one koji to nisu gledali live; Criville je uvjerljivo vodio do zadnjeg kruga, kad su domaći navijači odlučili proslaviti na samoj stazi – Àlex je usporio, Mick – nije. Prolazak na kočenju u zadnjem zavoju, prerano otvaranje gasa za Crivillea, highside i kraj bajke.

Dečki iz HRC-a su superinteligentni i nisu dvojicu prosjedih prvaka doveli slučajno; oni su upozorenje za ono što će se dogoditi ovako i onako – totalni rat u Repsol bojama. Nazočan je bio i šef nabrijanog dvojca -Alberto Puig, čovjek s najtežim poslom u paddocku ove godine, koji je bio napet kao i svi na bini, (osim dvije NSR-ke 500).

Napetost se već može rezati nožem a proveli su tek nekoliko sati zajedno na stazi još prošle godine. Prošli mjesec je Márquez operirao lijevo rame (načeto na privatnom testu 2017., te  serijom padova u 2018.)koje neće biti 100% za prvi test u Sepangu (1.-3. veljače), dok je spomenuta operacija Lorenza prekrižila za isti, a i drugi (06. – 08. veljače)postaje upitan.

Sezona počinje već  07. ožujka pod katarskim reflektorima a Ducati je najavio timski napad na naslov, što će dodatno otežati posao dvojici vozača koji su odnijeli osam naslova u posljednjih devet godina. Márquezovo rame će biti 100% tek za 3-4 mjeseca, a pošto je prošle sezone pao 27 puta mnogi se brinu za prvu sezonu s mogućim povlačenjem ozljeda.

Repsol Honda iza sebe ima 401 nastup, 168 pobjeda, 14 naslova prvaka, 182 najbrža kruga i 177 pole positiona. O da, bit će toga još ove sezone, ali svi čekaju megafight neviđen u oktanskim sportovima još od 1988. u Marlboro bojama. Znate dobro koji! 

Pogledaj galeriju

Repsol Honda Moto GP 2019

Povratak na vrhpointer
Zatvori X