Pretraži
“Kralj Drifta” Keiichi Tsuchiya će opet driftati legendarnu Toyotu Corollu !

“Kralj Drifta” Keiichi Tsuchiya će opet driftati legendarnu Toyotu Corollu !

Objavljeno: 18/10/2019 / Autor: Petar Bondek / Beau Yates je lijepo pripremio Hachija za Kralja! @toyota.pressroom.com.au

Postalo je službeno – na World Time Attack Challenge (WTAC) u Otvorenoj Klasi s Toyotom AE86 Corollom pripremljenoj od strane   Beau Yates BDY Motorsporta će se natjecati upravo Kralj Drifta i autor Biblije Drifta – neuništivi Keiichi Tsuchiya!

Keiichi će tako biti gost svog obožavatelja i štićenika, australske legende i višestrukog prvaka Beaua Yatesa, koji je prije tri godine renovirao AE86 koju je uništio 2003. Naravno da je Australcu neopisiva čast pozvati u svoju momčad 63-godišnju legendu, koja nas časti svojim nepresušnim talentom i specifičnim načinom vožnje još od 1977., kada je debitirao na “Fuji Freshman Race”.

 

Dorikin je još uvijek ICHIBAN!

Keiichi je bio toliko spektakularan da ga je Toyota draftirala u tvorničku momčad iste godine… Kod Keiichija nije sve u zadimljenom spektaklu – on se samo tako zabavlja kad vremena krugova nisu bitna! Svoju klasu je pokazao 1999., kad je s Katayamom i Suzukijem pobijedio u GTP klasi na 24 Heures du Mans s Toyotom GT-One. Dorikin (jap. za “Kralj Drifta”) se umirovio još 2003., no legende se teško opraštaju od volana kad ih već tako veseli – Keiichi je vozio mnoge jednosjede, uključujući i NASCAR. Ichiban (#1) je titula koja se daje baš svakome…

Pred sam event je ovaj driftajući Dream team isprobao novu GR Supru, a mišljenja su bila izuzetno zanimljiva – Keiichi tvrdi da je “A80 Supra imala niže težište i bila sklonija driftanju od malih brzina, dok nova GR Supra ima strahovit grip, daje odličan feedback i  lakše drifta na većim brzinama, ukratko – predstavlja bolje izbalansiranu platformu“. Eto, baš se slažemo ja i Keiichi… Yates se inače natječe s turbo Toyotom GT86 s 517kW /702 KS (2JZ-GTE motor iz Supre IV)

Isprobavajući nove Supre na Sydney Motorsport Parku, Keiichi je pokazao svu raskoš talenta propovjednika Biblije drifta, a Toyota je pokazala koliko joj ovaj nikad-penzioner znači – dizajnirajući njegovu Supru u livreji koju je vozio u JTC-u 1998. Nice touch mate!

Keiichijeva Biblija je već godinama u Top 3 Biblije, u vječnoj borbi za drugo mjesto s Whiskey Bible Jima Murraya…Sasvim zasluženo!

Kako će ovaj Dinamični duo proći na WTAC-u u nedjelju tek trebamo vidjeti…naravno, kad se dim raziđe!

 

Samo za Vas koji već nisu izlizali VHS/DVD… Zahvaliti ćete mi kasnije….Šifra: Single Malt Only

 

Pogledaj galeriju

 

Povratak na vrhpointer
Zatvori X