Pretraži
Sve se više priča da bi Bugatti SUV mogao nastati u suradnji sa Rimcem. Evo o čemu se tu radi

Sve se više priča da bi Bugatti SUV mogao nastati u suradnji sa Rimcem. Evo o čemu se tu radi

Objavljeno: 07/08/2019 / Autor: Mihael / Foto: Bugatti / Rimac

Bugatti SUV : Zakon tržišta, ponude i potražnje čini se može napraviti čuda i diktirati poslovnu filozofiju čitave kompanije kojoj naoko i ovako uopće ne ide tako loše. Ne trebamo puno razmišljati da bismo se sjetili koji su najaktualniji trendovi u autoindustriji. Zanemarimo li autonomnu vožnju kao nadolazeću pošast kojoj se izgleda nećemo moći oduprijeti, te preskočimo li na trenutak vrstu pogonskog sklopa kao stavku razmatranja, ostaje nam klasa automobila za razmišljanje.

Dva, tri puta se počešemo po glavi i prov što nam pada na pamet je genijalni izum, SUV. Dodamo li još k tome da bi većina kupaca htjela i da je vuk sit a sve ovce na broju, dolazimo do fantastičnog kompromisa koji čini se objedinjava sve klase automobila u jednoj, crossover. Da, izgledno je da će Bugatti raditi na svom prvom crossoveru, unatoč prijašnjem osporavanju čelnog čovjeka Bugattija.

Matematika i ekonomija čine svoje, a iskreno nema nikakvog smisla da se Bugatti upušta u izradu tamo nekih kompakata, a silazni trend limuzina, čak i onih luksuznih ne ukazuje na tu klasu kao previše perspektivnu u budućnosti. Sustavom eliminacije smo i mi također došli do toga da je crossover SUV jedino logično rješenje za ultraluksuznu marku kao što je Bugatti, koliko se god ta klasa automobila činila nelogičnom i kontradiktornom po sebi.


Bugatti SUV

Bugatti SUV

Bugatti SUV


Nama najzanimljivija stavka u ovoj priči oko Bugattijevog superluksuznog crossover SUV-a jest to da bi on trebao biti potpuno električan automobil. Vratimo sada nazad u razmišljanje i kategoriju pogonskog sklopa jer dok nam je autoindustrija tradicionalnih automobila doslovno nepostojeća, kada je struja u pitanju postoji jedno ime na koje možemo biti izuzetno ponosni. To je Rimac.

 

Bugatti i Rimac stvaraju Bugatti SUV ?

Stupivši navodno u međusobni kontakt preko Bugattiju sestrinskog Porschea, Rimac i Bugatti bi mogli imati plodonosnu suradnju u bližoj nam budućnosti. Rimac raspolaže vlastitim pogonskim sklopom i platormom na kojoj se temelje njegov vlastiti C_Two ali i Pininfarinina Battista, oboje punokrvni hiperautomobili sa preko 1,850 KS.

Ostvari li se ova suradnja, Bugatti bi mogao imati automobil na struju koji je snažniji od njihovog konvencionalnog šampiona Chirona, k tome je crossover i trebao bi biti čak i jeftiniji sa cijenom do 1 milijun Eura. Gledajući ovako na to, poslovni koncept ovako moćnog crossovera je dodatno kontradiktoran, ali možda Bugatti razmišlja dugoročnije pa se radi o automobilu koji će doći kada se Chiron više ne bude prodavao kao nov automobil s tvorničke linije.


Pogledaj galeriju


Bugatti i Rimac, Bugatti SUV

Povratak na vrhpointer
Zatvori X