Pretraži
Suzuki predstavio novi GSX-RR; ozbiljnog lovca na MotoGP postolja u 2019.!

Suzuki predstavio novi GSX-RR; ozbiljnog lovca na MotoGP postolja u 2019.!

Objavljeno: 04/02/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: © Suzuki Racing

Zima je gotova, pred nama je prvo test na SIC u u Maleziji a onda finalne pripreme za otvaranje sezone u Kataru početkom ožujka.No, to sve već znate, a novost je GSX-RR kojeg će ove sezone jahati Alex Rins i Joan Mir. Tvornička momčad Suzukija je upravo ta od koje se očekuje najveći pomak u formi u 2019., a dečki u plavo-žutim kombinacijama su imali žustru zimsku stanku.

Davide Brivio zna stvoriti pobjedničku momčad, dokazao je to u Yamahi (u SBK-u i MotoGP-u), a sad slijedi sezona velikih ispita za njegovu osnaženu močad. Prošle godine je Rins Suzukiju donio pet postolja, a ove godine je cilj ono najviše.

Realno je očekivati napad na pobjedu na prvoj kišnoj utrci, jer je Rins pokazao svoje kišne potencijale prošle sezone. Brivio se riješio problematičnog „Maniac Joea“ Iannonea, te je pripremio mjesto za obećavajućeg Moto2 talenta Joana Mira.Najbolje što velikani iz Hamamatsua mogu ponuditi ove godine obuhvaća novi motor, novi okvir, novu elektroniku i novi oklop s azanimljivim aero-rješenjima. Rins je zahtijevao da novi GSX-RR ne naraste u dimenzijama i tražio je bolji osjećaj na kočenjima i više snage bez gubitka trakcije (kao i svi na gridu), a Mir? Mir je Moto3 prvak iz 2017., sa četiri podija iz cijele Moto2 sezone i vjerojatno namjerava ubaciti dosta rizika u računicu da povrati samopouzdanje.

Velik dio posla (uz japanske test vozače) je već odradio i Sylvain Guintoli, MotoGP iskusnjara koji je odradio MotoGP karijeru u Yamahi, Ducatiju i Suzukiju, uz WSBK naslov osvojen na Apriliji 2014. Da, to se zove ozbiljna priprema u svakoj priči!Pogledaj galeriju

2019 Suzuki Ecstar GSX-RR

Povratak na vrhpointer
Zatvori X