Pretraži
SUV premium ugođaj; Škoda izbacila prve fotke interijera Kamiqa

SUV premium ugođaj; Škoda izbacila prve fotke interijera Kamiqa

Objavljeno: 07/02/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: Newspress

Kroz nekoliko dana ćemo već sjediti u novom Kamiqu u Ženevi, no do tada se treba nečim zagrijati – za početak svježe objavljenim interijerom! Dizajn najavljen s konceptom VISION RS je prvo prezentiran na Scali, a nastavlja se s Kamiqom.

Novi gradski SUV je fino osmišljen, (baš kao i svi generički proizvodi VW Grupe) a interijerom dominira (opcijski)Virtual Cockpit s najvećim zaslonom u segmentu (26 cm).Ugođaj je zanimljiv, jednostavan, ergonomičan i vrlo se lako zamisliti za tim volanom slijedećih nekoliko godina. Da bi ugođaj bio još posebniji se uz kvalitetne materijale dodaje i doza ambijentalnog osvjetljenja, koja je u skladu sa šavovima na sjedalima pokrivenim Suediom – finim materijalom od mikrofibre.

Boje osvjetljenja na raspolaganju su bakrena, crvena ili bijela, ovisno o vašem raspoloženju. Bakar je u Češkoj najčešće povezivan s kotlovima za proizvodnju piva pa ne čudi da na mnoge djeluje relaksirajuće. Ukoliko Vam bakar ne zagrije srce, upalite grijanje vjetrobrana, stražnjih sjedala ili samog volana.

Izrađen na MQB platformi Kamiq nudi izdašan prostor, kao što se od jedne Škode i očekuje. S međuosovinskim razmakom od 2.651 mm nudi mnogo prostora za dugonoge putnike straga, a da ne uzima dragocjene litre obujma prtljažniku. Spomenuti ima 400 l obujma, koji se uz nekoliko poteza sklapanja sjedala rasteže na 1.395 l. Sasvim dovoljno za obiteljski piknik ili poslovnu prezentaciju. Škoda ozbiljno računa na ovaj model, koji će biti jedan od hrpe SUV-ova u Ženevi.Jedino je Bugattijev štand zona zabrane za tu superpopularnu klasu automobila! Ni Ferrari se više ne srami spominjati mogućnost skorog SUV-a, a Porsche već godinama fino živi na njihov račun. Zašto onda ne bi i Škoda?


Pogledaj galeriju

Škoda Kamiq

Povratak na vrhpointer
Zatvori X