Pretraži
Surfin’ Safari; KMR Porsche 911 3.2 Carrera je spreman za kampiranje i ozbiljni off-road!

Surfin’ Safari; KMR Porsche 911 3.2 Carrera je spreman za kampiranje i ozbiljni off-road!

Objavljeno: 26/08/2019 / Autor: Petar Bondek / @kellymossroadandrace

Znam što ćete reći – “Čemu prtljati s klasikom?”, no koliko ste puta u životu vidjeli Safari 911 sa šatorom na krovu?

Ekipa iz Kelly Moss and Racea svojim projektima daje posebna imena. Ovaj se zove – Willy! Posebnije ne može biti!

 

KMR 911 Safari Free Willy

Što je zapravo Willy? Započeo je život u Zuffenhausenu 1984., kao 911 Carrera, no nedavno je doživio potpunu transformaciju – u rally zvijer! Još bolje, ne bilo koji rally – nego Safari! Nije tajna da je Rothmans East African Safari 911SCRS jedan od najlakše prepoznatljivih trkaćih 911-ca, a KMR je dobio ideju da Safariju udahne malo modernog dizajna i tehnologije, ali na najsuptilniji mogući način.

Motor je kod KMR-a dogurao do 3,4 litre obujma i 100 KS/l, uz ispušni sustav 991 Cupa i karbonsko-kevlarski krov s nosačem i opcijom kamping-šatora! Znate, kad kampirate pod afričkim nebom postoji velika mogućnost da Vas neka fizički superiornija vrsta smatra fast-foodom, a tanku dekicu pod kojom drhtite – neukusnom tortillom. Da, bolje je spavati gore…

Ovaj Safari je ultralagan – 1.133 kg zvuči nerealno, pogotovo s tim dakarskim ovjesom i ogromnim Fuchsarama, no vaga ne laže. Unutrašnjost je sjajno rješena s ful-opremom – zaštitinim kavezom, Recaro sjedalima, Momo Prototipo volanom, Porsche Classic GPS radiom, JL Audio pojačalom i Focalovim zvučnjacima, no najbitniji je radikalno promijenjeni ovjes! Eibachovi amortizeri s oprugama nude 28 cm hoda sprijeda i 25 cm straga, što je stvarno radikalno za ex-Carreru!

LED-ica ima svuda – glavni LED-bar na nosaču tereta je dug 76 cm, isto tako i stražnji, uz LED prednja svjetla. Da, moje simpatije definitivno osvaja interijer i sama mogućnost pojave u auto-kampu Đardin u Sv. Filipu i Jakovu.

 

Fućkaš VWestfalije, ovaj Elfer je istinski kamping-bokser s rekordnim klirensom!

 

Aukcijska kuća Vicci započinje licitaciju ovog Safari style elfera s 375.000$, što nije baš sića…

https://www.viccicarauctions.com/detail/1984-porsche-911-carrera-140478

Pogledaj galeriju

 

 

Povratak na vrhpointer
Zatvori X