Pretraži
Subaru Crosstrek Desert Racer – nema boljeg provoda od jurnjave po pustinji s bokserom iza leđa!

Subaru Crosstrek Desert Racer – nema boljeg provoda od jurnjave po pustinji s bokserom iza leđa!

Objavljeno: 04/06/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: Media Subaru USA

Braća Grabowski su poznati ovisnici o adrenalinu, kojima je za terapiju preporučena svakodnevna konzumacija 2,5 litrenog Subaruovog boksera!

Ovisnosti su gadne – juriti sumanutim brzinama po pustinjskom singletracku i pritom se naguravati  s konkurentima – to nije za svakog!

 

Tko je najveći Baja u meksičkoj pustinji?

Najveća utrka Baja 500 već treću godinu postaje biti ili ne biti moment u sezoni za braću Grabowski koji ganjaju pobjedu u neograničenoj Klasi 5. Ove godine su nabacili i zlatno- WR plavu Subaru Motorsports USA livreju, s kojom njihove ambicije postaju još naglašenije.

Ovaj buggy ima ono najbitnije – 2,5 litreni Subaru bokser, koji je maksimalno dorađen od strane Quirta Crawforda – odgvornog za slaganje prva dva Gymkhana projekta Kena Blocka. Zašto 2,5 a ne 2,0 l? zato jer 2,5 litreni bokser nudi 15% više snage i 18% više okretnog momenta – okruglo 300 KS u izvedbi Crawford Performancea. Sve jasno…

Braća Grabowski ganjaju najelitniji trofej, no nisu ovdje kao promatrači – na utrku od 783 km po meksičkom poluotoku dolaze kao pobjednici prošlogodišnje 885 km duge utrke Las Vegas – Reno, tako da se radi o provjerenom paketu. Da, ovaj buggy baš i ne liči na Subaru Crosstrek, no dijele ista pluća i nekoliko manje bitnih organa…

Pripreme su već u tijeku, jer utrka počinje za manje od mjesec dana, a braća jedva čekaju pogurance u pustinji…Grabowski Brothers Racing i Crosstrek Desert Racer – kombinacija kao stvorena za spektakl i urlanje boksera među dinama na utrci koja se neprekidno održava od 1967. – neodoljivo!

Start u Ensenadi već čeka, kao i superbogati sponzori i TV – kuće!

Pogledaj galeriju

 

Povratak na vrhpointer
Zatvori X