Pretraži
Stoker Motorcycles S-RR; Kawasakijev screamer inspiriran trkaćim motociklima 1960-ih para uši i časti oči!

Stoker Motorcycles S-RR; Kawasakijev screamer inspiriran trkaćim motociklima 1960-ih para uši i časti oči!

Objavljeno: 13/11/2019 / Autor: Petar Bondek / Copyright © 2018. Stoker Motorcycles / Wulton Oy

Kad imaš slomljen vratni kralježak, motocikl u dijelovima i strogu zabranu odlaska na stazu od strane doktora, odlično je ukoliko kruh svagdašnji zarađuješ – dizajnom!

Čist retro dizajn, TT inspiracija i vrišteći Kawasakijev motor je ponekad sve što trebate… © 2018. Stoker Motorcycles / Wulton Oy

To je ukratko priča Finca Anttija Eloheimoa, koji od kad pamti živi uz staze, motocikle i dizajn. Studirajući industrijski i automobilski  dizajn i nastavivši karijeru u UI/UX dizajnu (User Interface (UI) / User Experience (UX)) došao je na ideju primjene naučenih teorija. Težak pad s Kawasakija ZX-6RR-a na stazi mu je uz slomljene kosti i ozljedu vratnog kralješka donio priliku da se iskaže kao sam svoj majstor…

Broj 9 je hommage Kawasakijevoj legendi Garyju Nixonu.

 

“Sam svoj majstor” filozofija uvijek pali!

Kroz dvije godine je postojeću garažu prenamjenio u mehaničarsku radionicu/lakirnicu u kojoj je tražio najbolji način da spasi preostale dijelove s “totalke” ZX-6-ice a ujedno stvori nešto drugačije. Antti voli Le Mans bolide 1960-ih, stare TT racere na dva kotača i kao i svi mi – zrakoplove. Naravno da je odlučio upotrijebiti sve navedeno!

Motor je bio najmanji problem – 599 ccm i 118 KS je idealan izbor za race-repliku, pogotovo kada zvuči tako prepoznatljivo kao Kawasakijev screamer. Ljubav prema mlažnjacima je uvelike oblikovala finalni dizajn, a karbon i stakloplastika su pokrili donorske organe.

 

Antti je u dvije godine naučio sam slagati i oblikovati slojeve karbona a finalnog produkta se ne bi posramio ni pionir karbonskih vlakana Horacio Pagani!

 

Ram-air je ostao, ali s drugačije smještenim usisom, nova prednja vilica je i vizualno podignula cijeli dizajn, a Antti je tako zadovoljan završenim projektom i reakcijama, da je odlučio prebaciti snage na drugi restomod projekt!

…a sada ne mora ni biti ozlijeđen da bi nastavio tamo gdje je stao s RR-om!

 

Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X