Pretraži
Što dobijete kad u jednadžbu stavite kaskaderku, kosilicu i motor iz Honde CBR1000RR Fireblade SP?

Što dobijete kad u jednadžbu stavite kaskaderku, kosilicu i motor iz Honde CBR1000RR Fireblade SP?

Objavljeno: 10/06/2019 / Autor: Petar Bondek / Pa što ako izleti u travu?

Što dobijete kad u jednadžbu stavite kaskaderku, kosilicu i motor iz Honde CBR1000RR Fireblade SP? Guinnessov rekord, naravno! Za najbržu kosilicu do 160 km/h…

Guinness World Records je potvrdio rekord za najbržu kosilicu do 160 km/h – Honda Mean Mower V2 u kaskaderskim rukama Jess Hawkins je do navedene brzine u prosjeku ubrzala za 6,29 s. Referenca? Bugatti Chiron to obavi za 4,4 s, što je spektakularan rezultat za Bugattija, ali i za kosilicu!

 

Kosi sve pred sobom!

Rekord je oboren za Dekra LausitzRingu blizu Dresdena prije četiri dana, a pritom se i pokosilo nešto ravnice , travnatog dijela naravno!

Pogonski lanac motora je primorao ekipu na improvizaciju, jer kosilica mora biti ono što joj opis govori – motorno vozilo namijenjeno košnji trave, pa su tako montirani karbonski noževi, spojeni na elektromotor kojeg pogone dvije baterije.

Naravno, da bi rekord bio priznat sama kosilica mora ličiti na kosilicu – u ovom slučaju Hondu HF 2622. Originalni Mean Mower je još 08. ožujka 2014. potegnuo sve do 188 km/h, što nije problem ni za novog, koji iza vozačice krije motor CBR-ke 1000RR Fireblade SP, s 200 KS pri 13.000 o/min, s laganim okvirom i motorom teškim samo 69,1 kg.

Da bi se uvjerili u nove performanse, proveli su i test maksimalne brzine, koji je proizveo još veći šok – Jesse je kosilicu nafrljila do 242,99 km/h, brzinu koju je potvrdila neovisna tvrtka Timing Solutions Limited uz pomoć mjerenja VBOX-om.

Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X