Pretraži
Stižu promjene: Prvi čovjek Mercedes-AMG-a dobio ulogu spašavanja Aston Martina

Stižu promjene: Prvi čovjek Mercedes-AMG-a dobio ulogu spašavanja Aston Martina

Objavljeno: 31/05/2020 / Autor: Tin / Foto: Aston Martin

Tobias Moers spašavat će Aston Martin – Aston Martin proteklih godinu dana doživljava popriličnu krizu. Prošle godine je prodaja bila toliko slaba da su se već najavljeni modeli poput DBX-a stavili pod upitnik, a tražile su se i investicije na sve strane.

Čak je šef Mercedesove F1 momčadi Toto Wolff investirao vlastita sredstva u britanski brend, ali osoba koja ga je velikom investicijom najviše spasila je Lawrence Stroll – većinski vlasnik momčadi F1 BWT Racing Point. S obzirom na velike izmjene u strukturi vlasništva i brojne investicije, bilo je samo pitanje vremena kad će se dogoditi određene promjene u vodstvu.Nije prošlo ni nekoliko mjeseci od dobivenih investicija, a već je poznati izvršni direktor Andy Palmer dobio otkaz u Aston Martinu. Javnost se šokirala tom odlukom, ali opet treba uzeti u obzir da je on bio glavni i odgovorni za vrijeme krizne situacije pa je to bilo i očekivano.

Tobias Moers spašavat će Aston Martin

No sada je konačno otkriveno tko će biti njegov nasljednik, a znajući prijašnje uspjehe te osobe, javnost se ipak malo smiruje. Riječ je o Tobiasu Moersu koji je bio prvi čovjek Mercedesovog AMG-a te koji je proveo evoluciju u tom snažnom brendu.


Tobias Moers


Naime, Moers se ozbiljno proslavio prije sedam mjeseci događajem kojim je pokazao javnosti koliki je zaljubljenik u sportske automobile. Kada mu je otkrivena informacija da Mercedes želi ukinuti motor V8 u snažnom modelu C63, Moers je jednostavno ustao i otišao sa sastanka.

Tako stručnjaci sada iznose da su ove promjene zapravo i vrlo pozitivne. Voljeni Andy Palmer sada ima priliku otići bilo kojem vrhunskom proizvođaču i posao će mu biti zagarantiran, a Aston Martin svakako može biti sretan jer dobiva Tobiasa Moersa.

Smatra se da će njemački stručnjak ozbiljno pridonijeti britanskom proizvođaču zbog svojeg bogatog znanja i iskustva, a uskoro bi mogli očekivati i revolucionarne hibride koji bi se mogli ugrađivati i u Astone i u Mercedese. Samo vrijeme će pokazati, ali sigurni smo da možemo očekivati poneki motor V8.Tobias Moers spašavat će Aston Martin

Povratak na vrhpointer
Zatvori X