Pretraži
Squadra Corse predstavila svoj prvi unikatni Lambo – SC18. Ovacije slijede….

Squadra Corse predstavila svoj prvi unikatni Lambo – SC18. Ovacije slijede….

Objavljeno: 16/11/2018 / Autor: Petar Bondek / Foto: media.lamborghini.com

Lamborghini SC18 : Sant’Agata Bolognese je veselo mjesto, čak i kada više lokalnim cestama Valentino Balboni ne vadi dušu prototipovima s logom bika.

Danas je tamo predstavljen prvi projekt Lamborghinijeve Squadra Corse, (trkaće momčadi)koja je u sinergiji s naručiteljem i Centre Stilo Lamborghini dizajnirala svoj prvi projekt – cestovno legalni SC18. Jok, to nije oznaka za Studentski centar ni za Safety Car koji izlazi samo u 18 krugu, nego kratica odjela i godine početka rada.Ono što je vidljivo je stvarno ekstremna aerodinamika, razvijana posebno za ovaj model; elementi poznati s utrka počinju naprijed – usisnici zraka s Huracána GT3 EVO; bokovi, a krilca i usisnici su inspirirani Huracánom Super Trofeo EVO. Aerodinamički sustav je zaokružen XXL karbonskim krilom s mogućnošću tri mehanička podešenja za optimalni downforce na svakoj stazi.

Da, staze će biti SC-ovo lovište, a to dokazuju 12 usisnika na poklopcu motora, još jedno rješenje dokazano na utrkama izdržljivosti. Srce ovog Rogonje je atmosferski V12 obujma 6.498 ccm koji razvija 770 KS pri 8.500 o/min i 720 Nm okretnog momenta pri 6.750 o/min.Sve to na kotače prenosi ISR (Independent Shifting Rod) sedambrzinski mjenjač. Ovaj unikat je superleggera, zahvaljujući karbonskim panelima karoserije obojanih u Grigio Daytona boju, a uz klirens od samo 109 mm SC je pravi ubojica rinzola.  Koliko je orijentiran na utrkivanje govore i posebno razvijane Pirelli P Zero Corsa gume i telemetrijski sustav.

Kao da dizajn ne govori dovoljno, linije su toliko oštre da bi uz nepažnju mogli iskrvariti u njegovoj neposrednoj blizini. Heksagoni su svugdje, a za brojanje rupica, zareza i usisnika Vam je potreban kalkulator ili kliker. Da, SC je upravo ono što očekujemo od Lamba – nešto neočekivano.


Pogledaj galeriju

Lamborghini SC18

Povratak na vrhpointer
Zatvori X