Pretraži
Spojiti nespojivo: Toyota RAV4 dobila masku s kojom postaje Lamborghini Urus?!

Spojiti nespojivo: Toyota RAV4 dobila masku s kojom postaje Lamborghini Urus?!

Objavljeno: 06/05/2020 / Autor: Mihael / Foto: Albermo

Toyota RAV4 sa maskom Lamborghinija – Toyota RAV4 je jedan od najprodavanijih SUV-ova u svijetu ali i najdugovječnijih, gledamo li konkurenciju tih urbanih terenaca nastalih upravo sa tom svrhom, da unesu dašak avanturizma onima koji su „prerasli“ klasične kompakte ili limuzine srednje klase.

RAV4 je jedan od pokazatelja trenda u autoindustriji koji pokazuje da SUV-ovi neće ispasti iz mode još jedno dulje vrijeme.

S druge strane automobilskog i SUV-ovoskog spektra imamo beskropulozne, skupocjene, luksuzne i nabrijane SUV-ove koji svojim performansama mogu konkurirati punokrvnim sportskim automobilima. Jedan takav je i Lamboghini Urus, SUV koji je došao najbliže do statusa poster-automobila za kojim mnogi žude i o kojem klinci sanjaju.

  

Lamborghini je na svjetskoj razini prodao svega 5,000 Urusa, međutim ta brojka nije nimalo bezazlena uzmemo li u obzir da automobil košta preko 200,000 američkih dolara po komadu.

Za tu cijenu možete dobiti skoro pa 10 Toyoti RAV4, automobila koji nipošto nije 10 puta lošiji od Urusa, ali odavno je poznato da odnos uloženog i dobivenog kod automobila ne možemo mjeriti na tako praktičan i materijalan način.


Toyota RAV4 sa maskom Lamborghinija

Toyota RAV4 sa maskom Lamborghinija

Toyota RAV4 sa maskom Lamborghinija


 

Toyota RAV4 sa maskom Lamborghinija

Kako bi bilo popularno reći ovih dana, kupnjom Lamborghinija pa bio to Urus ili neki drugi „pošteniji“ model, kupujete „experience“ a ne samo hrpu lima, plastike, kože i karbona koja vam zauzvrat daje toliko i toliko transportnog prostora, zvučne izolacije i cestovne amortizacije. Lamborghini će vam za 200,000 dolara prodati zlatnu prašinu i blještavu anđeosku auru sa likom razjrenog bika. Koji novac to može platiti? Vrijedi li to 200,000 ili dva milijuna?

Japanski tuner Albermo, smatra da barem djelić tog fantastičnog „experiencea“ možete dobiti i u Toyoti RAV4 samo ako ju prepustite njima na dan ili dva. Ono što će vam Albermo zapravo prodati jest XR51 tuning paket koji sadrži prije svega novu prednju masku za vašeg RAV-a.

Čini se da se glavnina paketa odnosi na prednju masku Toyote koja ispada neupadljivo skriva više sličnosti sa Lamborghinijem Urusom nego li biste mislili.

Stvarna estetska vrijednost ove prerade može se lako nazvati upitnom, ali praktičnom čovjeku željnom male doze originalnosti puno je bezbolnije izdovjiti 1,300 dolara samo za prednju masku ili pak 2,250 dolara za čitav tuning paket nego li 100-injak puta više za pravog Urusa koji sa sobom nosi astronomske troškove održavanja i financiranja. Bitno je da postoji izbor za svačji ukus jer o ukusima se ne raspravlja koliko god bili „šašavi“.


Pogledaj galeriju


Toyota RAV4 sa maskom Lamborghinija

Povratak na vrhpointer
Zatvori X