Pretraži
SPEED FREAK Zef Eisenberg je postavio četiri nova rekorda za električne motocikle u jednom vikendu!

SPEED FREAK Zef Eisenberg je postavio četiri nova rekorda za električne motocikle u jednom vikendu!

Objavljeno: 26/09/2019 / Autor: Petar Bondek / Tišina nikad nije išla tako brzo na dva kotača bez oklopa...

S erom električnih motocikala logično dolazi i pomicanje njihovih granica. Sad znamo koja je nova granica za naked električne motocikle – 317 km/h!

Ukoliko dobro promotrite sliku možete vidjeti da su Zefove ruke nešto izduženije nego obično, i da je zbog istegnutih vratnih žila jedva nakrenuo glavu…to sve ide u opis posla kad skidate brzinske rekorde s naked motociklima!

Prelazimo na Zefa i rekorde!

 

Nije lako biti Freak!

Speed Freak Zef je prošli vikend skinuo četiri FIM svjetska brzinska rekorda za električne naked motocikle – za prosječnu brzinu na “letećem kilometru” (297.894 km/h), najveću brzinu u jednom smjeru (312.351 km/h), uz najveću brzinu po GPS -u (317.040 km/h), najbrže prijeđenih 402 m, najbrže prijeđenih “letećih” 402 m i najbrže prijeđenu milju (od nule).

Zef je ovaj rekordni vikend odradio u spomen na svog frenda i tvorničkog vozača MADMAX Teama, Daleya Mathisona, koji je izgubio život na Superbike utrci na Isle of Man TT-u. Mathison je sudjelovao u razvoju e-motocikla Nottingham University Teama, a Zef je za ovu svečanu prigodu čak navukao Daleyeve slidere.

Zefu je postavljanje svojih i rušenje tuđih rekorda i posao i hobi, a nedavno je postao i TV zvijezda (ITV “Speed Freaks” show).

najava govori sve….

Taj životni izbor ima naravno ekstremne pluseve i minuseve – minus je definitivno kad doživite pad s motocikla nad kojim ste izgubili kontrolu pri 370 km/h, a plus…pada mi na pamet nekoliko njih.

 

Povratak na vrhpointer
Zatvori X