Pretraži
Španjolska muhetina; Honda Gold Wing u café racer izdanju lakše diše kroz Porscheove rasplinjače!

Španjolska muhetina; Honda Gold Wing u café racer izdanju lakše diše kroz Porscheove rasplinjače!

Objavljeno: 22/10/2019 / Autor: Petar Bondek / Ako je Gold Wing ne znači da mora imati kofere i mjuzu... @Dragon's Motorcycles

Španjolski Dragon’s Motorcycles je zamutio vode odmah s prvim uratkom – šestcilindričnim cafe racerom stvorenim iz BMW-a BMW KL1100LT. Izazovi im nisu strani, možda upravo zato je drugi cafe racer iz iste garaže baziran na japanskom klasiku – legendarnoj Hondi Goldwing iz 1977.!

Naravno da je pomalo gabaritna – pa to je Gold Wing! No, Pablo Pérez González je kao glavni honcho u Dragon’su svaki detalj na ovom XXL cafe raceru zvanom 1500 Super Sport sveo na minimalizam. Koliko je to buen trabajo govori i sama činjenica da ovu kreaciju trpamo u cafe racere, klasu poznatu po lišenosti svega nepotrebnog.Gold Wing je ukratko sve ono što cafe raceri nisu – putni motocikl na koji može sletjeti mornarički Sikorsky ili Sea Harrier, no Goldie već 40 godina nudi isti menu – komfor, pouzdanost i legendarno ime.

 

Sam svoj majstor

Pablo je uvidio potencijal – izvadio je  originalni 4c boxer, obradio je okvir, stavio novi stražnji kraj i kao šlag na tortu – ugradio šestcilindrični motor iz Honde Valkyrie obujma 1.520 ccm s 138 Nm okretnog momenta.

Dogovorio je dosta novih dijelova od strane lokalnih radionica ali pošto oni nisu stizali – sve je uzeo u svoje ruke. Da, sve je trajalo i duže od planiranog – baš kao montaža dva seta rasplinjača s Porschea 911 iz 1968. ili proizvodnja 6u6 ispušnog sustava…

Spremnik goriva je s Honde 750, a spojen je sa sjedalom, tako da se cijeli sklop vrlo lagano podiže – ako treba i uz pomoć daljinca! Senen Leatherworks je odradio prekrasne kožne detalje, a retro boju je nanio Dimitri Tolin iz Motor Painta.

Ovjes je na ovakvom XXL cafe raceru ključan dio priče pa nije bilo dileme – morao je biti Öhlins, baš kao što su i kočnice morale biti Brembo.

 

Moramo se složiti da je finalni produkt spektakularan, a naši istomišljenici su sjedili i u žiriju koji su Pablu i Goldieju dali nagradu “Best in Show” na Madrid Bike Showu. Tu nema spora…

Pogledajmo i prvog…

 

Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X