Pretraži
Solberg opet pobjeđuje u plavo – zlatnoj Imprezi WRX STi – samo što se zove Oliver i ima 17 godina!

Solberg opet pobjeđuje u plavo – zlatnoj Imprezi WRX STi – samo što se zove Oliver i ima 17 godina!

Objavljeno: 17/05/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: Subaru US Media Center

Krajem prošlog mjeseca je na DirtFish Olympus Rallyu pobijedila posada Solberg/Giraudet u legendarnom Subaruu Imprezi WRX STi, no nije se radilo ni o starijem Henningu ni mlađem Petteru – nego Petterovom 17-godišnjem sinu Oliveru!

Da, “Mr. Hollywoodov” sin nastavlja obiteljsku tradiciju na najbolji mogući način! Ukoliko ste zaboravili koliko je Petter bio dobar samo se sjetite protiv koga je osvojio WRC naslov 2003. – Colin McRae, Marcus Grönholm, Carlos Sainz, Markko Märtin, Richard Burns i nadnaravni Sébastien Loeb su bili baš ta ekipa snova.

Osim što je postao WRC prvak, Petter je osvojio i prva dva svjtska prvenstva u rallycrossu, disciplini koju vozi i Oliver – on je prvak 2018 RallyX Nordic prvenstva. Oliver će se vjerojatno pridružiti WRC karavani vrlo brzo, gdje je s 20 g. Kalle Rovanpera već iskusni rutiner.

Osim što ga od rođenja treniraju tata i stric, tu i tamo mu par pametnih podijeli i sam Loeb, no njega Petter vjerojatno čuva za tipične situacije s teenagerima ” Ako meni ne vjeruješ…”Da, veliki Seb je zadužen za savjete oko asfalta, dok obiteljski duo pokriva sve ostale podloge. Neka Vas ne buni švedska zastava pokraj Oliverovog prezimena, jer je uzeo državljanstvo mame Pernille…

Oliver vjerojatno samo čeka poziv iz WRC-a, a dotada vozi sve što imam volan – R5, WRC, RX – svejedno – ime, talent  i sponzori su tu, sve su ostalo nijanse! Uostalom, poslušajte samo razgovor tate i sina s Velikim Sebom…NEMA LABAVO, Ne!

Pogledaj galeriju

 

Povratak na vrhpointer
Zatvori X