Pretraži
Smart Brabus Ultimate E je elektična zujalica za jako posebne i jako bogate

Smart Brabus Ultimate E je elektična zujalica za jako posebne i jako bogate

Objavljeno: 30/04/2020 / Autor: Mihael / Foto: Brabus

Smart Brabus Ultimate E – Njemački tuner Brabus već je svima dobro poznat po neumornom nabrijavanju automobila, podižući snagu u nebesa već tvornički nabildanim automobilima. Tipična klijentela kod Brabusa su Mercedes-AMG GT 4-door ili legendarna Mercedesova G klasa u nekoj od AMG izvedbi.

Brabus nije rezerviran samo na Mercedesove modele, Daimler grupacija čiji je Mercedes glavni član ima još zanimljivih marki automobila koje Brabus također s vremena na vrijeme voli prigrliti te zatim pretvoriti u nešto pomalo nadnaravno. Smart je jedan od tih pripadnika Daimler grupacije, kojim se Brabus povremeno voli dobro našaliti.

  

Smart je stvorio svoj imidž na malenim gradskim prometalima, najpopularniji je svakako dvosjed ForTwo koji je većini nas sinonim za Smart, ne toliko svojim imenom koliko prepoznatljivom vanjštinom i karoserijom. Generalnim prelaskom na struju, prateći aktualne trendove, što tržišne što zakonodavne, Smart je nedavno predstavio model EQ ForTwo Cabrio koji nakon čarobnog Brabusovog dodira postaje Brabus Ultimate E.


Smart Brabus Ultimate E

Smart Brabus Ultimate E

Smart Brabus Ultimate E


 

Smart Brabus Ultimate E

Istina, nema tog Brabusa čije ime ne zvuči zastrašujuće jer niste sigurni radi li se više o najnovijem modelu nevidljivog borbenog aviona ili je to još uvijek automobil koji poput svakog drugogo morate voziti na tehnički pregled i registraciju u zakonski propisanim okvirima.

Razmišljate li o, za Brabusa tipičnih, 800-injak konja kao što ih nudi u ranije spomenutim Mercedesovim modelima, malo ste se ipak zabunili. Naime, podsjećamo vas, sada govorimo o automobilu koji izgleda puput razmjerno uvećane dječje cipelice te unatoč stražnjem pogonu i nema pretjerano atraktivna vozna svojstva potjerate li ga do granice.

Smart EQ ForTwo Cabrio u svojoj serijskoj izvedbi nudi 80 KS, što je nakon nekoliko Brabusovih čarolija postalo 92 KS. Naravno, unatoč velikom i moćnom imenu ovog Brabusa, Smart ForTwo i dalje ostaje Smart ForTwo, ipak uz nekoliko nužnih promjena. Snaga se sa serijskih 80 KS penje na malo izdašnijih 92 KS. Ubrzanje je kraće za punu sekundu, što u Brabusovoj verziji znači 10.9 sekundi do 100 km/h a domet je 125 kilometara na jednom punjenju.

Tipično Brabusov tretman znači i dosta promjena na vanjštini automobila pa to nije iznimka niti ovdje. Maleni Smart je dobio pregršt novih linija i agresivnu masku koja naizgled ostavlja dojam kao da će Smart usisati sve pred sobom. Zapravo, to je sve poza jer poput svakog pravog strujića, potreba za dotokom zraka za hlađenje je praktički nepostojeća.


Pogledaj galeriju


Smart Brabus Ultimate E

Povratak na vrhpointer
Zatvori X