Pretraži
Službeno je! Hrvatska će sljedeće godine biti domaćin WRC-a

Službeno je! Hrvatska će sljedeće godine biti domaćin WRC-a

Objavljeno: 10/10/2020 / Autor: Tin /

Hrvatska će sljedeće godine biti domaćin WRC-a – Već nekoliko godina slušamo najave da bi Hrvatska mogla postati domaćin Svjetskog prvenstva u reliju, ali kao što to inače biva, konstantno se nailazilo na neke probleme. No ovoga puta donosimo sretne vijesti jer je vijeće Svjetske automobilističke federacije FIA-e sada službeno potvrdilo da je Croatia Rally uvršten u kalendar WRC-a za 2021. godinu.

Jean Todt, predsjednik FIA-e, je videom najavio ovu veliku novost te čestitao Hrvatskoj na domaćinstvu. „Ovo je poseban dan za Hrvatsku te ovim putem želim čestitati Hrvatskom auto i karting savezu i njegovom predsjedniku Davorinu Štetneru na kontinuiranom razvoju koji je plod predanog rada“, izjavio je.

„Podrška hrvatske Vlade i gradonačelnika Zagreba omogućili su uspješan ulazak u kalendar za iduću sezonu i na tome im želim zahvaliti. Cijenim njihovu pomoć i predanost. Zahvaljujem svima i želim Vam uspješno prvo izdanje WRC Croatia Rallyja u idućoj, 2021. godini. Nadam se ću biti s Vama i osobno proslaviti ovo veliko dostignuće koje je izvrsno za vašu zemlju“, dodaje Todt u videu.Hrvatska će sljedeće godine biti domaćin WRC-a

Već je i službeno objavljeno da će se Croatia Rally održati od 22. do 25. travnja 2021. godine, a vozit će se po lokalnim cestama Zagrebačke, Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije dok će start i cilj utrke biti u Zagrebu. Klubovi nositelji organizacije Croatia Rallyja su D.T. iz Poreča i Cro Dakar Team iz Zagreba, uz podršku Hrvatskog auto i karting saveza.

Dolazak WRC-a u Hrvatsku odlična je vijest za sve ljubitelje automobilizma u regiji, ali i za samu državu zbog iznimno velike promocije. Dovoljno je reći da je u 2019. godini WRC pratilo 836 milijuna gledatelja, a i same utrke su privukle više od četiri milijuna gledatelja.„Bila je ovo doslovce borba od 11 rundi, a sada nas čeka i najvažnija, ona organizacijsko – logistička. Ipak, osjećaj je sjajan jer WRC je uz Formulu 1 najprestižnije oktansko natjecanje na svijetu i samo odabrane države imaju priliku ugostiti ovaj spektakl“ izjavio je predsjednik HAKS-a Davorin Štetner.

„Uz sam sportski dio planiramo mnogo popratnih događanja, poput velikog gospodarsko investicijskog foruma jer sport je prije svega veliki biznis. Pokazat ćemo Hrvatsku u najboljem svjetlu te na najbolji mogući način obilježiti 115 godina automobilizma u Hrvatskoj“, dodaje Štetner.

„Neizravna dobit projekta kroz medijske učinke veća je od 40 milijuna eura, što značajno premašuje ukupno godišnje ulaganje u promociju Hrvatske i hrvatskog turizma. S druge strane Hrvatska WRC-u nudi nove izazovne staze u prekrasnom okolišu, koncept utrke s više od 300 kilometara brzinskih ispita, sjajnu eno-gastronomsku ponudu uz nezaobilazne glamur i zabavu“, zaključuje poznati hrvatski relijaš Daniel Šaškin koji je također iznimno zaslužan za dolazak WRC-a u Hrvatsku.


Pogledaj galeriju

https://www.facebook.com/watch/?v=2814366505513739


Hrvatska će sljedeće godine biti domaćin WRC-a

Povratak na vrhpointer
Zatvori X