Pretraži
Sljedeća generacija VW Passata će vrlo vjerojatno biti isključivo na struju

Sljedeća generacija VW Passata će vrlo vjerojatno biti isključivo na struju

Objavljeno: 12/02/2020 / Autor: Mihael / Foto: Volkswagen

Novi Passat će biti na struju – Volkswagen u planu ima lansirati čitavu seriju električnih automobila. U borbi za tržišnu dominaciju, Volkswagen na nišanu ima vodeće ime u autoindustriji kada su električni automobili u pitanju, naravno govorimo o Tesli. Ukoliko Elon Musk ne prolupa preko noći, Tesla neće sama sebe srušiti sa trona kao kralja električnih automobila. Kako stvari stoje, neće to biti lako napraviti niti etabliranim imenima poput Volkswagena.

Proizvodnja benzinaca i dizelaša je neupitno na zalasku i samo se čeka unaprijeđenje i razvoj električnih baterija jer one su jedino što koči električne automobile da ne preuzmu dugogodišnju ulogu vozila koja još uvijek koriste fosilna goriva.

  

Gledajući u budućnost, Volkswagen je primoran, sviđalo se to nama ili ne, mijenjati se u skladu s vremenom, zahtjevima tržišta i pravilima koje određuju države u pokušajima da ispoštuju stroge ekološke kriterije. Amerikanci su nedavno dobili novu, redizajniranu verziju svoga Passata. Oni upućeniji u tematiku i modelsku ponudu, vć znaju da se u Sjedinjenim Američkim Državama prodaje VW Passat u nešto drugačijem formatu i dizajnu nego li smo mi u Europi naviknuli.


Passat će biti na struju

Passat će biti na struju

Passat će biti na struju


 

Novi Passat će biti na struju

I dalje je to limuzina srednje klase, ali ponuda motora i izgled prednje i stražnje maske automobila je više prilagođen za američko tržište. Barem su takva razmišljanja odgovornih ljudi u Volkswagenu. Oni još odgovorniji među njima znaju da, ako je ikada i bila, onda posljednjih godina nikako nije popularna kratica „TDI“ u Americi.

U skladu s takvim trendovima, a s obzirom da se ne radi o modelu automobila koji se Amerikancima umilio poput njihovih domicilnih Mustanga i Corvette, niti benzinci nisu pretjerano atraktivni ako ispod haube nose klasičan motor. Glavni čovjek Volkswagena za Ameriku je najavio kako se ovdje radi o najvjerojatnije posljednjoj generaciji tradicionalno pogonjenog Passata.

Mi u Europi zapravo ne trebamo biti ljubomorni jer Amerikanci unatoč ušminkanoj vanjštini ispod kože imaju Passata koji tehnički gledano korijene vuće još od prije 10-ak godina. Prodaja Passata u SAD-u je drastično pala posljednjih godina. Sa solidnih 117,023 automobila 2012. godine na svega 14,123 prodana Passata u 2019. godini. Takav drastičan pad prodaje izisjuke nove mjere, a električni Passat je upravo ono što bi moglo VW-u pomoći da se održi na tržištu Sjeverne Amerike.


Pogledaj galeriju


Passat će biti na struju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X