Pretraži
Škoda Vision GT – još jedan češki SUV s coupe oznakom

Škoda Vision GT – još jedan češki SUV s coupe oznakom

Objavljeno: 08/06/2019 / Autor: Mihael / Foto: Škoda

Škoda je pokazala konceptni automobil Vision GT koji u formi crossovera povezuje kupeovski dizajn sportskog automobila sa povišenim linijama tipičnog SUV-a. Vision GT je prema navodima izvora bliskih Škodi samo konceptna preteča Kamiqa GT koji bi trebao doći krajem godine na kinesko tržište pored modela Kamiq specifičnog za Kinu.

Za razliku od globalne verzije Kamiq, kojeg bi trebali očekivati na tržištu početkom sljedeće godine, a temelji se na popularnoj Volkswagenovoj platformi MQB, kineska verzija ispod sebe skriva znatno stariju platformu oznake PQ34. Ova platforma predstavljena je po prvi puta na Audiju A3, međutim onome iz 1996. godine što vidno ukazuje na različite zahtjeve tržišta Europe i Kine.

Kineski Kamiq GT bi trebao raspolagati nekima od osnovnih paketa opreme, ali će kao i klasični kineski Kamiq imati i suvremene sustave za pomoć u vožnji te multimedijalne sustave u kabini vozila kojima će skraćivati vrijeme svojim putnicima na dugim putovanjima.


Škoda Vision GT

Škoda Vision GT

Škoda Vision GT


Dizajnom Vision GT, kao preteča Kamiqa GT, znatno više podsjeća na svoje europske rođake. Tu se najviše ističu uska svjetla na automobilu te uspravna prednja maska motora i hladnjaka, a oba dizajnerska rješenja nalazimo kod kompaktnog  modela Scala te globalne verzija Kamiqa.

Za očekivati je da proizvodna verzija Kamiqa GT neće znatno odstupati od Vision GT koncepta jer takvu praksu Škoda u posljednje vrijeme ima i sa globalnim modelima poput Kodiaqa. Unutrašnjost automobila nam za sada nije poznata a malo toga je poznato i o motorizaciji ove Škode.

Postoje informacije prema kojima bi kineski Kamiq GT trebao doći sa 1.5-litrenim četverocilindrašem sa 110 KS i 150 Nmokretnog momenta. Za razliku od neizbježnih kompaktnih turbomotora u Europi, ovaj je atmosferac. Motor bi snagu trebao prenositi putem ručnog mjenjača sa pet ili šest brzina.


Pogledaj galeriju


Škoda Vision GT

Povratak na vrhpointer
Zatvori X