Pretraži
ŠKODA u Bratislavi predstavila SUPERB iV i CITIGOe iV – najavu nekih novih vremena!

ŠKODA u Bratislavi predstavila SUPERB iV i CITIGOe iV – najavu nekih novih vremena!

Objavljeno: 24/05/2019 / Autor: Petar Bondek /

Ukoliko ste gledali četvertfinalnu utakmicu Svjetskog prvenstva u hokeju Češka – Njemačka u Bratislavi, hokejaška simfonija Jana Kovara u pobjedi 5:1 nije jedina važna svjetska vijest – upravo danas je Škoda kao glavni sponzor spomenutog prvenstva predstavila iV podbrend, sa dva vrlo važna noviteta – SUPERB iV i CITIGOe iV

Superb iV je plug‑in hibrid – prvi u Škodinoj povijesti, s.  1.4 TSI i benzinskim motorom i elektromotorom kombinirane snage od 160 kW /218 KS. Potpuna električna autonomija iznosi 55 km po WLTP ciklusu; u kombinaciji s benzinskim motorom autonomija iznosi do 850 km .

Nova varijanta pogona se može naručiti u  Ambition i Style paketima opreme, kao i  SUPERB SPORTLINE te SUPERB L&K. Emisija CO2 je manja od 40 g/km, a Superb iV u potpunosti zadovoljava Euro 6d‑TEMP emisijske standarde. Baterija se može napuniti preko noći, za tri i pol sata pomoću klasične kućne utičnice, a energija se obnavlja tijekom vožnje, preko benziskog motora i rekuperacijom kočione energije.

Driving Mode Select nudi izbor između  SPORT, E i HYBRID moda, a na raspolaganju je spomenutih 160 kW /218 KS i 400 Nm okretnog momenta.Li-ionska baterija je smještena u podnici, ispred stražnje osovine. Uz 485 l prtljažnog prostora za hatchback i 510 l za karavana ima mjesta za spremnik supera od 50 l. Ovaj model ćete prepoznati po saćastoj masci i  E-noise sound generatoru, koji će pješaci odmah zavoljeti.

Uz ovu verziju predstavljene su i redizajnirana elitna “Laurin & Klement” izvedba te fantastična “Superb Scout”- po prvi put. Impresivan all-rounder? I više od toga…

Nema sumnje da će ova verzija Superba odmah pronaći obožavatelje – Škoda računa na to!

Move to The City

ŠKODA CITIGOe iV je prvi sveelektrični model u 124-godišnjoj povijesti češkog proizvođača – mala zujalica je opremljena elektromotorom koji razvija 61 kW. Li-ionska baterija mu omogućuje autonomiju od čak 265 km po WLTP ciklusu, a iako je dugačak samo 3.597 mm i 1,645 mm širok, najmanja Škoda nudi smještaj za četvero i prtljažnik obujma 250 l, a čak 923 l sa spuštenim stražnjim sjedalima.

 

Maksimalni okretni moment iznosi 210 Nm, uz pristojno ubrzanje do 100 km/h za 12,5 s i prikladni gradski maksimum od 130 km/h. Baterija se puni na 80% za samo jedan sat, što je odlično za gradske žurbe.

Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X