Pretraži
ŠKODA Octavia RS iV je definitivno hibrid kojeg smo SVI čekali!

ŠKODA Octavia RS iV je definitivno hibrid kojeg smo SVI čekali!

Objavljeno: 04/03/2020 / Autor: Petar Bondek / © Copyright Newspress Ltd

ŠKODA Octavia RS iV – 245 KS i emisija CO2 od 30 g/km po WLTP-u? U Octaviji?

 

Škoda je očigledno odlučila proslaviti 125-godišnjicu osnutka tvrtke s praskom!

I to ne bilo kakvim nego – plug in praskom! Kao što to već vjerojatno znate ova RS-ica kombinira 1.4 TSI i 85 kW-tni elektromotor, što daje ukupnu snagu od 245 KS i okretni moment od 400 Nm, od kojih 330 vuče od nule. Performanse ? 7,3 s do 100 km/h uz maksimalac od 225 km/h! Zvuči idealno za flote? I ja mislim…i to bez svehrvatskog mita&korupcije!


Alcantara NA konzoli i shift by wire DSG? Škoda se brzo prilagodila trendovima! © Copyright Newspress Ltd


 

Ukoliko Vam je to ipak mrvicu preekstremno i bojite se da bi Vaši terenci prerano dolazili na posao samo da se duže ganjaju, Škoda je pripremila dva razumnija plug-in “trima”  –  SE i SE L.

 

Ovdje kombinacija već spomenutih motora i baterije razvija 150 kW/204 KS uz 350 Nm okretnog momenta. Ova izvedba također ima električnu autonomiju od 60 km , šestbrzinski shift-by-wire DSG i 30 g/km.

 Prtljažnici ostaju ogromni – iV ima samo pet litara manji “gepek” od regularne Octavije! © Copyright Newspress Ltd


Uvođenjem baterije kapaciteta 37Ah Octavia nije izgubila jednog od svojih dragulja – veliki prtljažnik, jer je on smanjen za samo pet litara – 450 l za hatch i 490 za Combi. Uz dvije e-TEC izvedbe (štede 0,4 l/100 km) ipak prve dvije zvuče znatno atraktivnije…Pogledaj galeriju

ŠKODA Octavia RS iV

Povratak na vrhpointer
Zatvori X