Pretraži
Škoda Kodiaq RS uspješno prošla Arktički izazov; 21 h za 1.417 km ledene avanture!

Škoda Kodiaq RS uspješno prošla Arktički izazov; 21 h za 1.417 km ledene avanture!

Objavljeno: 21/03/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: Lulop.com

Škoda voli izazove, pa ovakav pothvat ne čudi; odlučili su s Kodiaqom RS proći Arktički krug za manje od 24h!Fantastična Škoda s 240 KS, obavezne čavlerice, -20 Celzijevaca uz čeoni vjetar i preko 1.400 km garantirane avanture bez ijednog metra asfalta? Pa zar nisu mogli nabaviti konkakt naše redakcije? A baš je zgodna hrvatska trobojnica na ovom boru gore! Možda slijedeće godine, tko zna?

Kodiaq RS, Ena i plavi Češki bombarder

Bilo kako bilo, plan je bio start iz finskog Rovaniemija, okretanje pod ručnom u norveškom Nordkappu i natrag u Rovaniemi – sve to je trebalo obaviti u manje od 24h, što je bilo poprilično ambiciozno, otprilike kao da ste prije godinu dana izjavili da će Vatreni igrati finale SP-a u napikavanju bubamare!

24houRS Ice Challenge je započeo po mraku (koji tamo traje neugodno dugo – dan traje samo sedam sati) uz jaki čeoni vjetar, no to češkom Plavom bombarderu nije nimalo smetalo. Naravno da su čavlerice malo ubrzale posao i olakšale put, no bez njih se ionako ne smije voziti navedenom ledeno-snježnom rutom. Kodiaq RS je uz prosječnu brzinu od 67 km/h i nalete vjetra koji su dosezali veću brzinu od Kodiaqa (do 68,5 km/h) odvozili zadanu rutu za fantastičnih 21 sat i sedam minuta!Nije loše za vrijeme putovanja na južni Jadran u špici sezone, a kamoli za polarnih 1.417 km. Kao u Haustorovom stihu iz Ene: Pogledaj, sve je bijelo, zima je… Sjajna propaganda za Škodin biturbo SUV i dobra priča za sve! Slijedeće godine – javljanje uživo iz Polarnog kruga. Stay tuned…


Pogledaj galeriju

 

Povratak na vrhpointer
Zatvori X