Pretraži
Škoda Karoq – službeno otkriven kao nasljednik Yetija koji ni približno ne izgleda kao on

Škoda Karoq – službeno otkriven kao nasljednik Yetija koji ni približno ne izgleda kao on

Objavljeno: 21/05/2017 / Autor: Vozim HR / Foto: Škoda

Škoda je otkrila potpuno novi Škoda Karoq na posebnom eventu u Stockholmu. Postavljen stepenicu ispod Kodiaqa, Karoq je stilski crossover koji bi trebao ući u istu tržišnu nišu kao VW Tiguan i Seat Alteca.

Škoda Karoq je zapravo stilski vrlo domišljato smanjeni Kodiaq koji ima par autentičnih detalja ali vizualno nije odmakao daleko od svojega većeg brata.


Škoda Karoq

Foto: Škoda


Ovaj novi crossover je dug 4,38 metra, širok 1,84 metra i visok 1,6 metra s međuosovinskim razmakom od 2,63 metra.

Unutrašnjost je relativno jednostavna, no Karoq je prvi Škodin model koji će biti u ponudi i s digitalnom instrument pločom. Kupci će također moći naručiti grijani upravljač, grijana prednja i stražnja sjedala, kao i LED ambijentalno osvjetljenje.


Škoda Karoq

Foto: Škoda


Ostale značajke uključuju bežični punjač za pametne telefone, kao i infotainment sustav kompatibilan s Android Autom i Apple CarPlayom.

Kupci koji su zainteresirani za više prostora bit će sretni kad čuju da Karoq nudi 521 litru kapaciteta tereta u prtljažniku. No i taj se broj može povećati na 1.630 litara kad se spuste stražnja sjedala, a ako vam ni to nije dovoljno, možete kompletno izvući stražnja sjedala kako biste dosegli maksimalni kapacitet od 1.810 litara.


Pogledaj galeriju

Inače, sam automobil nudi pet različitih motora: 1.0-litarski TSI sa 113 KS 175 Nm okretnog momenta,; 1.5-litarski TSI sa 148 KS i 250 Nm okretnog momenta; 1.6-litarski TDI sa 113 KS i 250 Nm okretnog momenta; 2.0-litarski TDI sa 148 K i 340 Nm okretnog momenta i 2.0-litarski TDI sa 187 KS i 400 Nm okretnog momenta.

Većina motora se isporučuje uz ručni mjenjač sa šest brzina ili DSG mjenjač sa sedam brzina, a kad je u pitanju sigurnost, Karoq nudi čitav asortiman sustava za pomoć vozaču, uključujući asistente za parkiranje, trake i gužvu u prometu.


Povratak na vrhpointer
Zatvori X