Pretraži
Škoda Felicia Fun je pickup nostalgija na četiri kotača sa skrivenim trikom u kabini.

Škoda Felicia Fun je pickup nostalgija na četiri kotača sa skrivenim trikom u kabini.

Objavljeno: 03/05/2020 / Autor: Mihael / Foto: Škoda

Škoda Felicia Fun – Početkom 1990-ih, pickupovi su bili vrlo rijetka pojava na europskim cestama. Škoda je u to vrijeme nastojala razmišljati izvan okvira i aktualnih trendova, trudeći se ostaviti dodatan trag u autoindustriji. Prvo su predstavili praktičnu verziju Felicije, pickup koji je nudio umjerene teretne osobine u kompaktnom formatu Felicije. Nedugo nakon predstavljanja pickupa, Škoda je u ožujku 1995. godine predstavila svijetu novu, poboljšanu verziju toga vozila.

Novi automobil se zvao Škoda Felicia Fun i bio je namijenjen onima koji automobile i život ne gledaju na sasvim ozbiljan i strog način. Već i samo ime govori da se radi o automobilu u kojem vam neće nedostajati zabave. inače, ime Felicia potječe još od prije 1990-ih godina. Originalni automobil s tim imenom nastao je 1959. godine i proizvodio se do 1964.

  

Bio je to kabriolet sa dvoja vrata i dva sjedala. Unatoč velikoj potražnji tog modela, tadašnje društvene i gospodarske prilike nemetnule su novu filozofiju u Škodi koja je ubrzo prešla na motor smješten kod stražnje osovine. Tako smo dobili platformu koja više nije niti približno imala potencijala za neku pickup varijantu.


Škoda Felicia Fun

Škoda Felicia Fun

Škoda Felicia Fun


 

Škoda Felicia Fun

Daljnji put Škode nas vodi preko Favorita do Felicije, posljednjeg automobila napravljenog na vlastitoj Škodinoj platformi prije prelaska u VAG grupaciju čiji je i dan danas neizostavan član.

Najzanimljiviji element Felicije Fun nalazio se u njenoj unutrašnjosti. S obzirom da je osnovni pickup bio dvosjed, Škoda se dosjetila kako na inovativan način napraviti mjesta za još dvoje ljudi. Stražnja pregrada kabine koja ju je dijelila od teretnog prostora mogla se spustiti te napraviti mjesta da se učvrste još dva sjedala taman izvan zatvorenog dijela kabine.

Škoda Felicia Fun je zadržala osnovne karakteristike obične pickup verzije Felicije, poput međuosovinskog razmaka od 2,450 milimetara. Ostale dimenzije su također ostale vrlo bliske, poput 4,245 milimetara duljine, 1,680 milimetara širine te 1,465 milimetara visine. Ispod haube u izboru su bila četiri motora, od čega tri benzinca i jedan dizelaš.

Najsnažniji benzinac je je bio 1.6-litreni četverocilindraš sa 75 KS i najvećom brzinom od 163 km/h. Njegova cijena u današnjoj protuvrijednosti je bila oko 12,500 Eura. Škoda je ukupno proizvela 4,016 primjeraka Felicije Fun u razdoblju od listopada 1995. godine pa do kolovoza 2000. godine.


Pogledaj galeriju


Škoda Felicia Fun

Povratak na vrhpointer
Zatvori X