Pretraži
Škoda Enyaq je prvi električni SUV s potpisom iz Češke. Uskoro kreće u prodaju

Škoda Enyaq je prvi električni SUV s potpisom iz Češke. Uskoro kreće u prodaju

Objavljeno: 06/03/2020 / Autor: Mihael / Foto: Spyshots

Škoda Enyaq električni SUV –  Nova, potpuno električna Škoda Enyaq viđena je na prvi testovima na cesti. Za razliku od mnogih automobila u testnoj fazi, ova Škoda nije skrivena ispod teške kamuflaže sastavljene od optičkih varki. Ono što vidite ipak nije „goli“ automobil jer su se Škodini inženjeri dosjetili kako automobil učiniti manje upadljivim na cesti a opet da se ne vidi što se nes smije.

Uobičajeno monokromatsko „šarenilo“ optičkih varki sigurno nije recept za neupadljivost, već pomalo sirov pristup skrivanja na silu kojem prisakču skoro pa svi proizvođači. Ekipa iz Škode poslužila se lažnim panelima u boji karoserije, a sve skupa je crne boje što vozilo čini maksimalno „običnim“. Ipak, istreniranom oku automobilskih paparazza ništa ne može promaknuti, ili barem nije ovaj put.

  

Škoda Enyaq bit će drugi potpuno električni automobil iz Škode, nakon maenog Citigo e iV gradskog superkompakta. Enyaq će koristiti istu platformu kao i Volkswagenov ID3 kompakt u ID4 električni SUV. Za Škodinog električnog terenca urbanih manira se očekuje da će na tržište doći početkom 2021. godine.


Škoda Enyaq električni SUV

Škoda Enyaq električni SUV

Škoda Enyaq električni SUV


 

Škoda Enyaq električni SUV

Dolaskom na tržište, Enyaq će ući u ljutu konkurenciju sa automobilima kao što su Peugeot e-2008, Hyundai Kona Electric i Kai e-Niro. Klasično za Škodu kada gledamo unutar VAG grupacije, očekivati je da će Enyaq biti povoljnija alternativa Volkswagenu ID4. Tehnički, ID4 i Enyaq će biti jako slični automobili što se može iščitati čak i iz dizajna. Za SUV relativno niska i straga spuštena krovna linija prepoznatljivo je zajedničko obilježje oba automobila.

Imenom Enyaq Škoda uspostavlja novo pravilo nomenklature svojih automobila gdje bi sva buduća električna vozila također trebala nositi ime sa slovom „E“ na početku dok zadnje slovo u imenu ovoga SUV-a pokazuje njegovu srodničku vezu sa ostalim SUV-ovima u Škodinom voznom parku, Kamiqom, Karoqom i Kodiaqom.


Pogledaj galeriju


Škoda Enyaq električni SUV

Povratak na vrhpointer
Zatvori X