Pretraži
Sjećate se sukoba Škode i Volkswagena, kada su Nijemci shvatili da Česi rade brže i jeftinije od njih? E pa, izgleda da su im sada odlučili oduzeti Superb i prebaciti proizvodnju u Njemačku

Sjećate se sukoba Škode i Volkswagena, kada su Nijemci shvatili da Česi rade brže i jeftinije od njih? E pa, izgleda da su im sada odlučili oduzeti Superb i prebaciti proizvodnju u Njemačku

Objavljeno: 25/11/2017 / Autor: Vozim HR / Foto: Škoda

Premještanje proizvodnje nove Škode Superb iz Češke u Njemačku je, usprkos Škodinom zahtjevu da se to ne dogodi, praktički gotovo, izjavio je predsjednik Škodinog sindikata Jaroslav Povšík, a prenose češki mediji.

Prema njegovim riječima, gubitak jednog modela ne bi trebao utjecati na broj radnih mjesta, ali se ipak boji za budućnost tvrtke.


Superb


Na sastanku u Emdenu, u Njemačkoj, rekli su da će nam oduzeti Superb i da ne žele da proizvodimo električne automobile i sada je to upravo ono što se događa, rekao je Povšík.

Šef Volkswagenovog sindikata, Bernd Osterloh, napisao je pak u javnom pismu da VW sindikalisti nisu svjesni nikakvog razmatranja povlačenja dijela proizvodnje češkog proizvođača automobila niti je takva inicijativa ikada službeno bila komunicirana.

Da će se odnosi između Čeha i Nijemaca još dodatno pogoršati, naslućuje i Škodina najava da će suprotno željama Volswagena pokrenuti proizvodnju Škodinih električnih automobila u svojoj tvorniciu Mlada Boleslavu. Podsjećamo da su iz Škode najavili da će prvi, potpuno električni automobili doći na tržište početkom 2020 godine.


proizvodnja


Paralelno s ovom pričom. sindikalisti iz Mlada Boleslava upravo pregovaraju o novim kolektivnim ugovorima pa neki sumnjaju da ove izjave zapravo vode u smjeru boljih pregovaračkih pozicija. Sindikati navodno žele pregovarati o dvoznamenkastom postotnom rastu plaća (10-15 %) što očekivano ne sjeda baš najbolje vlasnicima i upravi. Vjetar u leđa sindikalistima daje i činjenica da zadnji Škodini modeli Kodiaq i Karoq imaju iznimne prodajne rezultate te se za isporuku istih na nekim tržištima čeka i preko 6 mjeseci

Naime, satnica u Emdenu iznosi skoro 40 eura, dok je u Škodi gotovo četiri puta manja.

“Oni nam zavide na našem uspjehu”, komentirao je Povšik.Podsjećamo, sve ovo je samo nastavak priče od prije par mjeseci koju možete pročitati OVDJE

S druge strane, kako prenose mediji, Škodin glasnogovornik tvrdi da neće biti nikakvih prebacivanja proizvodnje Škodinih modela te da će se Škoda nastaviti razvijati kao samostalan brend unutar Volkswagen grupacije.


Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X