Pretraži
Singer slavi 10-godišnjicu djelovanja s čak tri specijalne Porsche 911-ce u Goodwoodu!

Singer slavi 10-godišnjicu djelovanja s čak tri specijalne Porsche 911-ce u Goodwoodu!

Objavljeno: 01/07/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: singervehicledesign

Porsche 911 Singer on Goodwood : Postoji li išta bolje od restomod luftgekühlt Elfera? Teško, pogotovo kad se Singer odluči razbacati s čak tri komada da fino obilježi 10-godišnjicu!

 

1990 Porsche 911 Reimagined by Singer – Dynamics and Lightweighting Study

Vjerojatno najspektakularniji zračno hlađeni 911 ikad sklopljen, to priznaju i najveći puristi. Prošle je godine na Goodwood Festival of Speed oduševio sve prisutne pojavom, izvedbom i performansama uglazbljenima pod paskom Williams Advanced Engineeringa.

Kad nabrojite ostale dobavljače Singerovih dijelova ( Michelin, Bosch, Brembo, BBS Motorsports, Hewland, Recaro i Momo) znate što plaćate 1,8 milijuna dolara – 500 KS koji vrište na atmosferskih 9.000 o/m u najboljem mogućem paketu. Vrijede svake lipe!

 

Pogledaj galeriju

 

Porsche 911 Singer on Goodwood – 1990 Porsche 911 Reimagined by Singer – Sussex

Attack siva boja, Fuchsice, centralni čep za gorivo, klima, navigacija, 4.0 litreni bokser s karbonskom usisnom granom, šestbrzinski H-manualac s ručicom od balzovine ( inspiriranom 917-icom) – ovaj Pjevač slagan po narudžbi je Kralj suptilnosti – pogledajte samo taj predivan  interijer – kao skrojen za čovjeka koji subotom ujutro navlači rukavice i polarizirane Persolke  i TAG Heuer Monaco prije no što se otisne u bijeg od svakodnevice…Tri zadnja slova ove narudžbe najbolji su komentar sivog elfera

 

Pogledaj galeriju

 

 

1990 Porsche 911 Reimagined by Singer – Mullholland

Singerov “Special Wishes” program znači upravo to – ovaj Elfer je dobio ime po najlegendarnijem zavojitom dijelu SAD-a, Mullholand Driveu – fantastičnom dijelu Pacific Coast Highwaya u Los Angelesu.

Boja je Blue Blood Light  s naglašenim izohipsama ceste po kojoj je ovaj 911 dobio ime – nice touch indeed! Straga i bočno je Persplex umjesto stakla, stražnje krilo je fiksno, pod je ogoljen do maksimuma, ima klima uređaj i starter, a za specifičnost je zadužena lampica za upozorenje niskog nivoa ulja – posuđena s 904-ke. Još tri specifičnosti su Minilite design kotači, “žablji farovi” na poklopcu prtljažnika – i keramičke kočnice!

Da, osvjetljenje i kočnice su ključni faktori na cesti koja uzima podosta života još od 1940-ih…

 

Pogledaj galeriju

 

Eto, možda ste dobili ideju o svom savršenom zrakohladnom 911, no uglavnom se sve vrti oko 4,0 l boksera, Fuchsica i savršenog interijera! Princip je isti – sve su ostalo nijanse!


Porsche 911 Singer on Goodwood

Povratak na vrhpointer
Zatvori X