Pretraži
SimXperience Stage 5 – Vrhunski Racing simulator za preodgoj uličnih trkača!

SimXperience Stage 5 – Vrhunski Racing simulator za preodgoj uličnih trkača!

Objavljeno: 18/10/2019 / Autor: Petar Bondek / @SimXperience

Imate slobodnu sobu, te višak slobodnog vremena i novca?

Stiže sezona kiše, hladnoće i naglog smanjenja aktivnosti u prirodi. Kad je već tako, a osjećate bar prosječnu sklonost prema oktanskim sportovima onda je SimXperience Stage 5 Racing simulator rješenje za Vašu višemjesečnu dokolicu.

Po čemu je bolja od Playstationa, SEGE ili Commodorca 64? Pa, Stage 5 pruža izuzetno realan doživljaj, dovoljno realan da ga koriste i profi – vozači (pogleć video niže). Sve je podesivo, od volana, pedala, reakcije pedala…sastoji se od tri 55˝LCD-a, unaprijed programiranog PC-a, kalibriranih kontrola, a dolazi s fantastičnim 500W Dolby 5.1 Surround Systemom s bežičnim daljincem.

Kompatibilan je s mnogim VR sustavima (ukoliko želite uštedjeti na LCD-ima), a vrlo vješto simulira i G-opterećenja.

To ćete najbolje osjetiti ukoliko se odlučite za novo GS-5 G-Force sjedalo (doplata od 2.849$), ful 6DOF motion feedback sustav za letačke i vozačke simulacije. To je pozamašan izdatak uz 26.000$, koliko s dostavom košta ovaj sustav s dostavom unutar USofA. Slobodno ih kontaktirajte za cijenu dostave za EU…

 

Kao stvoreno za zlatnu mladež!

Ukoliko se bojite da će ovaj sustav brzo zastarjeti – nemojte, jer su upgradei vrlo česti. Iskreno, ne mogu dočekati svoj mat rosso corsa SF90 Stage 5 s brojem 16, no dok ne dođe ću vrtjeti krugove po Nordschleife na PS4.

Bolji kućni simulator ima samo Kimi, no njega je godinama isplaćivao Phillip Morris, što kod mene nije bio slučaj – još. Zanimljivo je da uz pomoć  GS-5 G-Sjedala možete osjetiti G-opterećenja pri ubrzanju, kočenju, lijevom i desnom skretanju te preko neravnina. Cijena nije za široki puk, no niti ne treba biti – ionako je simulator kao stvoren za one koji si mogu priuštiti AMG-ove, M-ove, Lambaće i  GT-R-ove a nikad nisu vozili ništa snažnije od BMX-a ili APN-ca.

Bolje da im se kuća drma od decibela nego Ilica od prevrtanja automobila. A i kazne su prihvatljivije – RESTART si svatko može priuštiti, a ulične trke s tragičnim posljedicama …još uvijek samo odabrani.

 

 

Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X