Pretraži
Totalni rat dvije tvorničke Toyote pred dugu noć na 24h Le Mansa!

Totalni rat dvije tvorničke Toyote pred dugu noć na 24h Le Mansa!

Objavljeno: 15/06/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: TOYOTA GAZOO Racing, Newspress

U tijeku je kraj prve četvrtine utrke, koju zasad obilježava totalni rat dvije LMP1 Toyote TS050 HYBRID!

Naravno da 24h Le Mansa ne može biti dosadna, iako imamo samo jednu pravu LMP1 tvorničku momčad – rat između Toyote #8 (Fernando Alonso/Kazuki Nakajima/Sébastien Buemi) i Toyote #7 (José María López /Kamui Kobayashi/Mike Conway) se zahuktao odmah nakon izletanja Rebelliona #3 (Thomas Laurent) kad je López prošao Nakajimu, no eto – desetak minuta kasnije je u Mulsanneu nakratko izašao sa staze pa se Nakajima vratio u vodstvo…da bi López opet prošao kroz krupni šljunak u Arnageu…Nedostatak gripa ili nedostatak koncentracije?

Ukratko, nedostatak se pretvorio u zaostatak od 12 s.

Izgleda da će nas ta borba dočekati i ujutro, ukoliko Fernando opet ne izvuče iz šešira fantastične noćne stintove kao prošle godine. Motivacije mu nakon McLarenove Indy blamaže i amaterizma zaista ne nedostaje!

Kakva bi to bila utrka na Le Sarthe da se nije pojavila kiša…iako je nitko nije prognozirao! Od ostalih F1 lica, Vergne vodi u LMP2 klasi za G-Drive Racing, Sirotkin je treći u SMP Racingu, a Maldonado čeka svoj stint…Što se uvjeta na stazi tiče, trenutačna temperatura staze je 22 stupnja Celzija, temp. zraka je malo iznad 16…bit će duga i brza noć!

 

Sjajna najava za 2020.

Aston Martin je danas potvrdio da će se slijedeće godine 2020/21 natjecati u FIA WEC prvenstvu s najmanje dva Valkyrie hyperauta sa 6,5 litrenim V12 i karbonskim monocoqueom. Naravno da se očekuje i potvrda McLarena za isto natjecanje sa Sennom, a onda nitko ne može garantirati da isto neće napraviti Mercedes-Benz, Ferrari i Porsche..Kakav bi to grid bio!

 

Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X