Pretraži
Seljo tuning? Nipošto! Ovo je tzv Šeik tuning za one s manje novca

Seljo tuning? Nipošto! Ovo je tzv Šeik tuning za one s manje novca

Objavljeno: 06/02/2019 / Autor: Mihael / Foto: eBay / Mercedes

Vaš automobil snova je beskompromisna Mercedesova G-klasa u formi G63 AMG 6×6? Jedino što niste imali skoro pola milijuna Eura na računu pa da ste ga kupili kad ih je Mercedes prodavao svježe sa proizvodne linije odjela za čudovišta. Mora da je polovni primjerak rješenje za vaše probleme! Ili ipak ne, jer prije par godina jedan se polovnjak prodavao po dvostrukoj cijeni od tvorničke, za jedan dvosobni stan manje od „milju“ Eura!

Možda se mukama ipak nazire kraj ako ste spremni na pokoji kompromis. Naime, na eBayu se prodaje primjerak Mercedesove ML klase prve generacije sa poprilično osebujnom preradom, da ne kažemo originalnom, jer sličnih kreacija pojavljuje se sve više. Naoko, ovaj čudnovati kljunaš među inače decentnim ML-ovima doima se solidno napravljeno.

Nije nam poznato tko stoji iza ovog produljenog Mercedesa, ali sigurni smo da nije Pullman niti AMG. Mjesta za brigu nema jer automobil je unatoč značajnoj nadogradnji trupa, navodno, bez problema prošao tehnički pregled, nadajmo se bez plave kuverte kod mjenjača.Pogledamo li bolje ovaj ML pretvoren u poduži pick-up, vidjet ćemo da za razliku od vašeg (priznat ćemo, i našeg) automobila snova, G63 AMG 6×6, nema promijenjenu osnovnu geometriju kotača, odnosno osovinski razmak između prve dvije, originalne osovine je ostao nepromijenjen. Drugim riječima, osnovna knstrukcija automobila nije dirana.

Treća osovina, unatoč atraktivnom 6×6 nazivu u oglasu na eBayu, nije spojena na pogonski sklop automobila, stoga je ovaj ML tehnički gledano 6×4 jer pogon je ostao samo na dvije tvornički pogonjene osovine. Govoreći o pogonu automobila, vrijedno je spomenuti da se ispod haube nalazi 3.2-litreni benzinac sa prijeđenih 225,000 kilometara na brojaču.

Da se radi o „šeik tuningu“ na ograničenom budžetu govori i činjenica da prodavač, s obzirom da se ipak radi o žednom 3.2-litrenom benzincu, u svom oglasu ističe kako je u automobil ugrađena plinska instalacija na LPG. Potrošnja na plin je, isitiče sadašnji vlasnik, niska što bi trebalo pomoći u senzibilizaciji vaše odluke za kupnju. Cijena ovog jedinstvenog ML-a iz 2001. godine je nešto ispod 23,000 Eura, reći ćemo sasvim korektno za unikat.


Pogledaj galeriju


Mercedes ML 6×6

Povratak na vrhpointer
Zatvori X