Pretraži
Šef FIA-e posjetio Michaela Schumachera i priopćio da se još uvijek bori za život

Šef FIA-e posjetio Michaela Schumachera i priopćio da se još uvijek bori za život

Objavljeno: 16/09/2020 / Autor: Tin / Foto: Formula 1

Michael Schumacher se još uvijek bori za život – Jean Todt, bivši šef Ferrarijeve F1 momčadi i aktualni šef FIA-e, otkrio je medijima da je nedavno posjetio legendarnog vozača Michaela Schumachera. U medijima se već godinama nagađa o njegovom zdravstvenom stanju, ali ovoga puta smo konačno dobili pouzdanu informaciju kako je Schumacher.

Naime, Todt je za medije izjavio da se bivši vozač Formule 1 još uvijek bori iako je već prošlo sedam godina od njegove nesreće na skijanju u Alpama. Schumacher je smješten kod kuće u blizini Ženevskog jezera, ali još uvijek je pod intenzivnom njegom te cjelodnevnim nadzorom liječnika.


Jean Todt i Michael Schumacher

Jean Todt i Michael Schumacher


Michael Schumacher se još uvijek bori za život

„Bože moj, svi znamo da je Schumacher imao vrlo tešku i nesretnu nezgodu na skijanju koja mu je stvorila mnogo problema. No na sreću on ima nevjerojatnu ženu, djecu i medicinske sestre koji su uvijek uz njega. Stoga samo možemo i njemu i njegovoj obitelji poželjeti sve najbolje“, izjavio je Jean Todt.

Michael Schumacher je tijekom svoje duge karijere u Formuli 1 osvojio gotovo sedam naslova svjetskoga prvaka pa se stoga često smatra čak i najboljim F1 vozačem ikad. Također je još uvijek nosioc i brojnih rekorda za najbrže krugove na određenim stazama pa je prava šteta da se takvom povijesnom vozaču dogodila ova nevjerojatna situacija.No čini se da nije sve tako crno u njegovoj obitelji jer se njegov 21-godišnji sin Mick također ozbiljno probija u Formulu 1. Naime, mladi Schumacher je trenutno vodeći vozač u ukupnom poretku u Formuli 2, a pokazuje toliki potencijal da je još početkom prošle sezone dobio priliku da testira bolide Formule 1 za Ferrari i Alfa Romeo.

Mick Schumacher je do sada pokazao veliki potencijal baš po uzoru na svojega oca, a upravo je na posljednjoj utrci F1 na Mugellu dobio priliku provozati i očev pobjednički bolid iz 2004. godine. Stoga je samo pitanje vremena kada ćemo i njega ugledati među najboljih 20 vozača svijeta, ali sigurni smo da mu je otac Michael već i sada itekako ponosan.


Pogledaj galeriju


Michael Schumacher se još uvijek bori za život

Povratak na vrhpointer
Zatvori X