Pretraži
Šef Alpine tvrdi da će EU limitatori brzine drastično srozati kvalitetu automobila. Teorija mu je malo mutna a evo i zašto

Šef Alpine tvrdi da će EU limitatori brzine drastično srozati kvalitetu automobila. Teorija mu je malo mutna a evo i zašto

Objavljeno: 08/08/2019 / Autor: Mihael / Foto: Alpina

Limitatori brzine : Alpina je njemački proizvođač automobila koji polaže veliku pažnju u elegantne sportske automobile pretežito BMW-ovog podrijetla. Visoke vozne performanse i maksimalna brzina automobila na vrhu su prioriteta Alpininih modela. Zato svaki spomen na ograničenje brzine na čitavoj mreži njemačkih autobahnova, proizvođači sportskih automobila primaju uz veliku dozu kritike.

Prvi čovjek Alpine, Andreas Bovensiepen izrazito je nezadovoljan glasinama da će se uvesti obavezno ograničenje brzine na autobahnove a sol na ranu je i navodna informacija koja kazuje da će njemački proizvođači automobila morati ugrađivati nove obavezne limitatore brzine na svoje automobile. Sve to najavljuje se za 2025. godinu.

Bovensiepen ističe – „Glasine o limitatorima brzine i kraju autobahnova bez ograničenja brzine postaju sve glasnije kako se bliži 2025. godina. Nadam se da je to daleko od nas sada.“ Izvršni direktor Alpine zvuči doista zabrinuto, što nam govori da se ovaj puta prilično ozbiljno govori o ovim već dugo spominjanim promjenama koje Nijemci za sada još uvijek uspješno izbjegavaju.


Alpina protiv ograničenja

Alpina protiv ograničenja

Alpina protiv ograničenja


Ukoliko i dođe do uvođenja ovakve regulative u zakonske akte s područja prometa, šef Alpine govori o mogućem početnom padu prodaje sportskih automobila i brzih poslovnih limuzina, ali ipak očekuje da bi se tržište donekle i oporavilo nakon umjetno izazvane krize uvedu li se ova ograničenja.

Nadalje, Bovensiepen primjećuje da bi uvođenje limitatora brzine pored postavljanja ograničenja na autobahnove moglo lako dovesti do toga da njemački proizvođači automobila zaključe da više ne trebaju ugrađivati skupe ovjese za bolje držanje ceste, a moguće je i da se sruši kvaliteta kočnica koje će se nadalje ugrađivati.

Sve to nam zvuči pomalo pretjerano jer ograničenja brzine postoje na svim ostalim autocestama širom svijeta a tamo se i dalje uredno prodaju automobili koji mogu postići brzinu i tri puta veću od one ispisane kao najveće dozvoljene uz autocestu. Ipak, za kraj ćemo stati na stranu šefa Alpine i nadati se zajedno s njime da do ovakvih ograničenja neće doći.


Pogledaj galeriju


Alpina protiv ograničenja

Povratak na vrhpointer
Zatvori X