Pretraži
SCG 007 – Scuderia Glickenhaus (uz bondovske gadgete) kreće na LMP1 konkurenciju na Le Sartheu!!

SCG 007 – Scuderia Glickenhaus (uz bondovske gadgete) kreće na LMP1 konkurenciju na Le Sartheu!!

Objavljeno: 24/09/2019 / Autor: Petar Bondek / IFoto: Scuderia Glickenhaus Racing

 

Jim Glickenhaus je izbacio svog kandidata za LMP1 kategoriju na 24 h Le Mansa. Naravno da Vam je odnekud poznat!

Dobio mi moj palac gore i da ima samo stražnji kraj! Doslovce možete nanjušiti ogromne količine downforcea sa same slike! Mislim da će od finalne brojke downforcea pri maksimalnoj brzini zaplakati i sam McLaren Senna…

 

Jim zna znanje

Jim ništa ne radi polovično – to mu se mora priznat i. Mnogi imaju i novac i resurse pa ne osmisle ovakav bolid! Tko je Jim Glickenhaus? Pogledajte video da ne odužimo priču! Ziher vam je poznat preko cijele P4/5 priče, a sad se uvelike sprema za elitnu utrku od 24 sata – i to u najtežoj konkurenciji! Da, Jim želi ravno u LMP1 klasu, ravno na Toyotu i Alonsa! Čime?

SCG 007 zvuči vrlo bondovski, a takav i mora biti ako želi biti američki osvajač 24h Le Mansa nakon 50 godina. Jim naravno nema divizije kakve je imao Ford s GT40, ali ima viziju i ima znanje – ovo mu je već sedmi projekt!

 

KERS pionir

Najbolje od svega, Jim planira proizvesti i cestovne verzije ovog impresivnog bolida, a koliko je sam Glickenhaus pronicljiv dovoljno govori činjenica da je njegov bolid imao KERS davno prije Porschea, McLarena ili Ferrarija – dovoljnu prednost da osvoji 24h Nürburgringa!

Ovaj bolid će vjerojatno biti evolucija SCG003S, koji je razvijao oko 750 KS uz samo 1.220 kg.

 

Već izgleda kao da je na pola puta prema Le Sartheu, još ga samo treba proizvesti!

 

Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X